17 Haziran 2014 Salı

7. KKBT İlk Aşk- John Green| Kitap Yorumu+ Çekiliş+ Fan Art


Kitap: İlk Aşk
Yazar: John Green
Tür:  Young Adult- Contemporary- Romance
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Seri: -
Goodreads Puanı: 3.81


Konu ilişkiler oldu mu, Colin Singleton'ın tipi Katherine isimli kızlar… Ve konu Katherine isimli kızlar oldu mu, Colin her seferinde terk ediliyor. Tam sayı vermek gerekirse, on dokuz kere. Bir yol macerasına atılan, evden kilometrelerce uzaktaki bu anagram âşığı, hali harap, üstün zekâlı gencin cebinde on bin dolar, peşinde kana susamış bir yaban domuzu ve hemen yanında televizyon bağımlısı, şişman dostu vardır… Ama bir tane bile Katherine yoktur. Yarattığı formülle tüm romantik ilişkilerin geleceğini hesaplamayı uman Colin, Katherine Öngörülebilirliği Teoremi'ni ispatlamak için debelenmekte, tüm Terk Edilenler'in öcünü almanın ve sonunda kızı kapmanın peşindedir. Aşk, dostluk ve ölü bir Avusturya-Macaristan arşidükü, insanın kendisini yeniden keşfetmesini konu alan bu çok katmanlı romana şaşırtıcı bir son ve sıcacık bir yön katıyor.
"Green, bıçak gibi keskin ve zekâ dolu bir başka öykü daha kaleme almış. Komik sayfalarda karşımıza kâh müthiş keyif veren toy ve gösterişçi karakterler, kâh entelektüel bir üslup çıkıyor."
-Booklist-
"Kahkaha attıracak kadar komik… Kendisinden önce gelen pek çok Amerikan yapımı yol öyküsüne hem bir övgü hem de bir taşlama."
-The Horn Book-
"Her detay göz önünde bulundurulmuş, hikâye zarafet ve kaçınılmaz bir devinimle akıp gidiyor."
-New York Times Book Review-
"Diyaloglarla birlikte şiir gibi akıp giden konu yabancı diller, denklemler ve detaylı dipnotlarla canlanıyor. Romantizm, matematik ya da basitçe iyi bir hikâye okumak isteyen herkesin ilgisini çekecek."
-VOYA-
"Bu komik roman üslup açısından Alaska'nın Peşinde ve Aynı Yıldızın Altında'dan ayrılsa da zekice kurulmuş diyaloglar ve merak uyandıran karakterleriyle ortak bir paydada buluşuyorlar."
-Kliatt-
"Romantizm dolu, hüzünlü ve dokunaklı sahnelerden ironik ve eğlenceli üsluba, matematikle harmanlanmış, her şey dâhil bir öykü. Keyifli, gerçekten karmaşık ve müthiş eğlenceli."
-Kirkus Reviews-
(Tanıtım Bülteninden)





Yepyeni bir turdan herkese merhaba! Ülkemizde ve yurt dışında büyük bir hayran kitlesi olan John Green'in İlk Aşk adlı kitabıyla karşınızdayız. Yazının sonunda iki kişiye İlk Aşk adlı kitabı hediye ettiğimiz çekilişe katılmayı unutmayın. Ayrıca Facebook'tan da bir kişiye hediye ediyoruz.

Colin oldukça küçük bir yaştayken üstün zekalı olduğu ortaya çıkar, okumaya ve dil öğrenmeye düşkündür. Ayrıca anagramlara da takmış durumda. -kitabı okurken ben de kısa süreli bir takıntı haline girmiş olabilirim- 
Takıntılı olduğu tek şey anagram değil, Katherine isimli kızlara da takıntılı. Takıntılı derken söylemek istediğim şey, bazı insanlar sarışınlardan hoşlanır bazıları da esmerlerden, Colin ise sadece Katherine isimli kızlardan hoşlanıyor. Daha önce 19 tane Katherine isimli kızla çıkmış ve 19 u da onu terk etmiş. Son terk edilmesinin ardından depresyonun eşiğine gelen Colin, kafasını dağıtmak için en yakın arkadaşı zorlamasıyla bir araba yolculuğuna çıkıyor. En yakın arkadaş demişken hemen Hasan'dan bahsetmek istiyorum. Hasan Müslüman, Colin'i de umutsuz bir şekilde Müslüman yapmaya çalışıyor ve bunu öyle komik bir şekilde dile getiriyor ki insan kendini gülmekten alamıyor. Kitapta en sevdiğim karakter Hasan'dı. Neyse, çıktıkları araba yolculuğunda Franz Ferdinand'ın mezarının olduğu Gotshot isimli küçük bir kasabaya geliyorlar. Orada Lindsey'le tanışıp arkadaş oluyorlar, böylece olaylar başlıyor.

Kitabın çevirisi, kapağı ve konusu oldukça etkileyiciydi. Hatta üstüne basa basa söylüyorum çeviri müthişti. Herkesin daha önce en az bir John Green kitabını okuduğunu düşünüyorum, eğer okumadıysanız da mutlaka okuyun. Çok şey kaçırıyorsunuz. 

John Green'in çok fazla hayranı olduğunu söylemiştim. Bu hayranlar çok güzel fan art çalışmaları yapıyorlar, benim de içlerinden seçtiğim bir kaç çalışmayı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım siz de beğenirsiniz.












a Rafflecopter giveaway

Pegasus Yayınları'na katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

7 yorum:

  1. merhaba!
    Aynı Yıldızın Altında olan kitabı beni çok duygulandırmıştı.Her satırında ayrı bir duygu vardı. Umarım "İlk Aşk" kitabını da sayenizde alıp okuyabilirim.

    YanıtlaSil
  2. Çalışmalar çok iyimiş. Bazıları kitap kapağı bile olabilir. :)

    YanıtlaSil
  3. Kitabın konusu ilgimi çekmedi desem yalan olur ^^
    İnşallah şans bana güler:P

    YanıtlaSil
  4. merhaba kitabı merak ettim :) sevgiler
    umut sukran
    umutsukran22@gmail.com

    YanıtlaSil
  5. merhaba.
    John Green' in İlk Aşk hariç diğer kitaplarını tamamen okudum ve çok sevdim tabi çevrilmiş olanları okudum orası ayrı :D
    Can Çetin
    mustafacancetinn@gamil.com

    YanıtlaSil
  6. Aşk acısıyla ilgili olan aşk acısı nasıl geçer başlıklı yazıma beklerim.

    YanıtlaSil
  7. 2020 şarkılar indirmek istiyorsanız web sitemize giriş yapıp 2020 şarkılar indir butonuna tıklayabilirsiniz. Ayrıca 2020 yeni şarkılar indir, 2020 pop şarkılar indir, 2020 yabancı şarkılar indir gibi listeler de sizi bekliyor.

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...