13 Mart 2014 Perşembe

3. KKBT Devrim 19- Gregg Rosenblum| Ön okuma+Çekiliş



Kitap: Devrim 19
Yazar: Gregg Rosenblum
Tür:  Bilim-Kurgu, Distopya
Yayınevi: Elf Yayınları
Seri: Devrim 19 (#1)

Homeland ve Son Durak filmlerinin yaratıcılarından, benzerini görmediğiniz sinematik bir gerilim, Devrim 19.
Yirmi yıl önce savaşlarımızda mücadele etmeleri için tasarlanmış robotlar savaş alanını terk etti. Ardından silahlarını bize çevirdiler.
Sadece bir avuç insan 2071 robot devriminden kaçabildi. Ormandaki gizli bir insan topluluğunda aileleriyle birlikte yaşayan Kevin, Nick ve Cass şanslı olanlar arasındalar.
Ancak daha sonra onların köyü de tespit edildi ve kaçmayı başarmış insanlarsa robotlar tarafından ele geçirildi. Ailelerini yitirmiş olan bu gençler, hayatta kalan insanları kurtarmak için en büyük düşmanları tarafından yönetilen şehre sızarak her şeyi riske attılar.
Devrim 19, diğerlerinden farklı bir sinematik gerilim. Dinamik karakterleriyle büyük ses getiren yapıt, aksiyon, dram, gizem ve romantizme, kısaca genç okurların istediği her şeyi içinde barındıyor. Kaçırılmaması gerekilen bu sürükleyici hikâye, Gregg Rosenblum'ın ilk romanı.

















Küçük bir gecikmeyle de olsa yeni turumuza bugün başlıyoruz, ön okuma ve çekiliş için yazının devamını okumayı unutmayın.


Kitap 2071 yılında insanların kendileri yerine savaşmaları için yarattığı robotların, savaşmayı bırakıp kendilerini yaratan insanlara saldırmasıyla başlıyor. Önsözünde o günden bir kesitle başlayan Devrim 19, 14 yıl sonra robotlardan kaçıp kendilerine ormanda sığınak kuran insanlarla devam ediyor. Olası robot tehditlerinden uzun zamandır uzaklar ama her an yerleri bulunabilir, robotların onları aramayı başladıklarından şüpheleniyorlar. Tam yerleşim yerlerini değiştirmek üzere karar almaya çalışırken robot istilasına uğruyorlar ve Kevin, Cas ve Nick gizli sığınaklarına kaçıp orada ailesini beklemeye karar veriyor. Bir türlü ailesi gelmeyen kardeşler onları aramak için Şehir'e gitmeye karar veriyorlar; insanların götürülüp, yavaş yavaş çöküp, yaralanıp, işkence edilip öldürüldükleri yer.

Konusunu kısaca özetlemek gerekirse yukarıdaki gibiydi. Devrim 19 ait  olduğu serinin ilk kitabı ve bir distopya. Distopya romanları içindeki en başarılı örnek diyemesem de oldukça eğlenceli ve okuması kolay bir kitaptı. Kitabı okurken bir çok diyalog sizi gülümsetirken aynı zamanda bir sonraki sayfada neler olacağını merak ediyorsunuz.

Kitabı okurken hayıflandığım tek yer çok kısa oluşuydu, keşke biraz daha uzun olsaydı diye söylenmekten alamadım kendimi. Okuduktan sonra tadı damağınızda kalan, devam kitapları için heycanlanacağınız bu kitabı türünün meraklılarına öneririm.

Puanlama: 4/5


Çekilişimize katılmayı unutmayın, 2 kişiye Devrim 19 hediye ediyoruz!
a Rafflecopter giveaway



7 yorum:

  1. Kapağı çok güzel
    Kapağına bayıldım hatta aşık oldum

    YanıtlaSil
  2. bende bayıldım kapağına jale bolat

    YanıtlaSil
  3. sonuçlar ne zaman açıklancak kitabı çok merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, sonuçların açıklanmasına 8 gün var. :)

      Sil
  4. Merhaba :D
    Ada Yıldız adıyla blog'unuzu takip ediyorum.
    Beğendim, paylaştım: https://plus.google.com/u/0/102254447965921836257/posts/NbBBghWgyDS

    YanıtlaSil
  5. her şeyi yaptım artık sonuçları beklicez umarım benim olur :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim. Birkaç gün önce kitabım elime ulaştı :D

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...