16 Temmuz 2014 Çarşamba

Umutusuz- Colleen Hoover| Kitap Yorumu



Kitap: Umutsuz
Yazar: Colleen Hoover
Tür:  Romance- Young Adult
Yayınevi: Epsilon Yayınları 
Seri: Umutsuz (#1)
Goodreads Puanı: 4.45

Lise son sınıf öğrencisi olan Sky çapkınlığı kendi şanıyla yarışan Dean Holder'la tanışır. İlk karşılaştıkları andan itibaren Holder onu hem korkutur hem de cezbeder. Ona dair bir şeyler, Sky'ın derinlere gömmek için çok uğraştığı sıkıntılı geçmişine ait anılarını ateşler. Sky ondan uzak durmaya kararlı olsa da Holder'ın kararlı tutumu ve esrarengiz gülümsemesi savunmasını yerle bir edip aralarındaki bağın güçlenmesini sağlar. Ama gizemli Holder'ın sakladığı sırlar vardır, bu sırlar ortaya çıkar çıkmaz Sky sonsuza kadar değişir ve güven duygusu gerçekler karşısında yenilgiye uğrar.
Sky ve Holder ancak çıplak gerçeklerle cesurca yüzleşerek yaralarını iyileştirebilecek ve sınır tanımadan yaşayıp birbirlerini sevebileceklerdir.
Umutsuz nefesinizi kesecek, merakınızı uyandıracak size ilk aşkınızı hatırlatacak bir roman.
(Tanıtım Bülteninden)








Bu kitap hakkında ne söylersem söyleyeyim okurken bana hissettirdiği duyguları size anlatamayacağım. O yüzden eğer bu kitabı okumadıysanız hemen satın alın, yorumun devamını bile okumanıza gerek yok. Young Adult türünü sevmiyor olabilirsiniz, bu tip kitapları okurken sıkıntıdan patlıyor da olabilirsiniz ama Umutsuz'a bir şans vermek zorundasınız. Çünkü türünün diğer örneklerinden oldukça farklı ve ayakları yere basan karakterlerle dolu.

''Tanrı sırf birini sevdiğin için seni Cehennem'e mahkum edecek biriyse, sonsuzluğu O'nunla geçirmek istemezdim.''
Dean Holder| sf. 219

Sky çok küçükken evlat edinilmiştir ve lise son sınıfa kadar evde eğitim almıştır. Annesinin teknoloji düşmanlığı nedeniyle internete erişimi, cep telefonu ve hatta televizyonu bile yoktur. Yapmaktan zevk aldığı iki şey var; koşmak ve kitap okumak. En yakın arkadaşı ise yan komşusu olan Six. En yakın arkadaşının yardımıyla, annesini son senesinde devlet okuluna gitmeyi ikna ediyor ve böylece gerçeklerle yüzleşeceği zamana doğru adım adım ilerlemeye başlıyor.
Dean Holder şiddet dolu geçmişi olan ve kavgadan kaçınmayan bir tip. Uzun süre ortalıktan kaybolmuş ve sonunda eve döndüğünde ise herkesin dikkatini üzerine çekmiş durumda.
Dean ve Sky tesadüf eseri bir gün markette karşılaşıyorlar. Sky, Dean'in hareketlerine anlam veremiyor ve ondan ürküyor ama aynı zamanda ona karşı koyamadığı bir şekilde de çekiliyor. Zaten bu karşılaşmadan sonra geri sayım başlıyor.

''....Hayat bölümlere değil dakikalara bölünebilir. Hayatınız boyunca olan olaylar hızlı çekim, boş sayfalar ya da bölüm araları olmaksızın ardı ardına devam eden dakikakalar hapsolur, çünkü ne olursa olsun hayat devam eder, kelimeler akar, gerçekler hoşunuza gitse de gitmese de ortaya çıkar ve hayat asla durup soluklanmanıza izin vermez.''
Sky| sf. 276

Kitap başlarken tipik ilk aşk hikayelerinden biri olarak düşünebilirsiniz. Oldukça sevimli çiftimiz birbirlerine yakınlaşmaya başlıyorlar ve aralarında güzel bir iletişim gelişmeye başlıyor filan. Ama daha sonra hikaye ilerledikçe işin içinde daha ciddi ve karanlık bir şeylerin olduğunu anlamaya başlıyorsunuz. Holder'ın kurduğu cümleler, hikayede Sky'ın beklenmedik anda ortaya çıkan küçüklüğüne dair anıları ve daha birçok unsur size sinyaller vermeye başlıyor.

Ben daha ilk geçmişe gittiğimizde olayın ne olduğunu anlamıştım ve buna rağmen okurken etkilenmekten kendimi alamadım. Yazar sade ama bir o kadar da vurucu bir dille yazmış kitabı. Bir yandan Dean Holder'a gönlümü kaptırırken diğer yandan ise Sky'a üzülmekten kendimi alamadım. Kitabın sonlarına doğru ben her şeyi tahmin etmiştim zaten, yazar daha fazla şaşırtamaz beni dediğimde ise üst üste iki gol yediğimi de belirtmek istiyorum.

''İki insan bir olduğunda olan şey buydu: artık sadece sevgiyi paylaşmakla kalmazlardı. Acıyı, üzüntüyü ve kederi de paylaşırlardı.''

Sonuç olarak yukarıda da belirttiğim gibi herkese öneriyorum. Mutlaka göz atın. Hatta D&R indirimleri takip ederseniz oldukça uygun bir fiyata sahip olabilirsiniz zira ben 5 TL gibi bir fiyata satın almıştım.

Puanlama: 5/5

Not: Gerçekçi olalım kızlar, asla Dean Holder gibi bir sevgilimiz olmayacak. :(


5 yorum:

  1. Biliyodum biliyodum biliyoduuuuum 5 vereceğini biliyodum ^^
    İçime işleyen nadir kitaplardan umutsuz hatta beni coşturup ilk fan art çalışmamı bile yaptırdı o derece :P
    Bende senin gibi D&R indiriminden almıştım :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ee o kadar konuşuyoruz zevklerimiz çok benzer diye bence bu kitap kanıt oldu :P Benim de içime işledi ya :(

      Sil
  2. Benim de çok merak ettiğim bir kitap ama bakalım ne zaman okuyacağım :) Bu arada blogunun 200. takipçisi ben oldum :)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...