18 Temmuz 2014 Cuma

Dikkat! Aşk Çıkabilir- Asude| Kitap Yorumu


Kitap: Dikkat! Aşk Çıkabilir
Yazar: Asude
Tür:  Romance
Yayınevi: Ephesus Yayınları 
Seri: -
Goodreads Puanı: 4.50

Birbirlerinden nefret eden iki insandı onlar… Ama evlendiler! Uslanmaz bir asosyal olan İlkim'in hayatındaki tek amaç başarılı bir bilim kadını olmaktır. Onun modayla, makyajla işi yoktur ve gözlüğünün ardındaki dünyada ders notlarıyla mutludur.
Evlenmek için hayallerinin profesörünü beklerken, karşısına tehlikeli, kaba, bilimden anlamayan, öfkeli bir işadamı çıkar. Martin Turner… Bu Amerikalı adamla asla evlenmemesi gerektiğini bilse de, muhteşem kariyerinin anahtarının onun ellerinde olması işleri rayından çıkaracaktır. Genç kız, ilk andan beri koşarak kaçmak istediği bu yakışıklı ve karanlık adama, hayatının tüm ideallerini çiğneyerek tutkuyla çekilirken, ilk kez gerçek bir kadın gibi hissetmeye başlar.
Ve genç adam, gizli çıkarları uğruna evlendiği bu kızı Amerika'ya götürdüğü gün ondan kurtulma planları yaparken, sessiz karısı hayatının merkezine yerleşir. Aşk, nefreti gölgesi gibi takip ederken, bu nefretten bir aşk doğabilir mi? Peki ya sırlar açığa çıktığında gerçek aşk yalanlara direnebilir mi?
(Tanıtım Bülteninden)



Blogumda genellikle beğendiğim kitapların yorumunu yapmaya özen gösteriyorum. Çünkü beğenmediğim kitaplar hakkında ne diyeceğimi pek bilemiyorum, sanki kitaba o kadar emek vermiş insanlara haksızlık yapıyormuşum gibi bir his beliriyor içimde. Ama bugün beğenmediğim hatta okurken sıkıntıdan patlamak üzere olduğum bir kitabın yorumunu paylaşacağım sizinle. Lafı daha fazla uzatmadan konuya geçmek istiyorum.

İlkim oldukça zeki, kocaman gözlükleri olan asosyal bir kız. Tek arkadaşı kitaplar, latince ve biyoloji. Ayrıca üniversitede Suat hocasının yanında asistanlık yapıyor. Bir akşam asistan olarak katıldığı sınıftaki kızlardan biri İlkim'i arayıp onu bir bara davet ediyor. İlk başta çekinen ve gitmek istemeyen asosyal kızımız ısrarlara dayanamayıp sonunda kabul ediyor. Aslında onu oraya çağıran kızların amacı farklı İlkim'in çantasındaki sınav kağıtlarını yürütmek için içkisine uyuşturucu atıp onu etkisiz hale getiriyorlar. Tabii kendini kaybeden İlkim yeniden soda almak için bara gidiyor ve orada bir yabancıya çarpıyor. Mafya gibi görünen, ağzı bozuk, her dakikada bir ölüm tehditleri savuran bir Amerikalı. Daha sonra bir şekilde karakola düşüyorlar ve ertesi gün tüm gazetelerin manşetlerini süslüyorlar. İlkim çok ünlü bir iş adamının kızıymış ve o mafya kılıklı adam da Martin Turner. Sonuç olarak İlkim'in babası namusunun beş paralık olduğunu düşünüyor ve Martin'i kızıyla evlendirmek zorunda kalıyor. Anlaşma yapıyorlar filan. Böylece olaylar başlıyor.

Şimdi nereden başlasam, inanın bilmiyorum. Daha ilk sayfalarda gözüme batan bir kaç şey vardı; Bu kadar zekiyim diye gezen bir kız sınav kağıtlarını neden çantasında gezdiriyor? Hadi ders notlarını çantasında gezdirmesini anlarım ama sınav soruları ne arıyor çantasında? Martin'in o ilk başlardaki tavırları. Cidden okurken insanı kitaptan soğutacak kadar kaba ve anlaşılmaz yazılmış. Kız ona çarptı diye onu öldürmek istemesi? Kitabın ilerleyen sayfalarında bu ve bunun gibi birçok rahatsız edici şeyler vardı. Ayrıca Brian ve Brain arasındaki farkı sayfalar sonra farkedip değiştirdikleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Gözüme fena halde batmıştı bu durum.  Bir yerden sonra zaten kızın salaklıkları öyle bir sıktı ki beni kitabı atlayarak okuduğum halde yaklaşık bir hafta köşede bekledi kitap. 

Neyse sonuç olarak anladım ki Asude benlik bir yazar değilmiş. Eğer zevkleriniz benimle aynı doğrultudaysa bu kitaptan uzak durun. 

Puanlama: 2/5

Not: O 2 puan yazarın sonlara doğru olaya hareketlilik getirmesinden kaynaklanıyor. Zira aslında çok zeki olan kızımızın beyinsiz gibi kim nereye çekerse oraya gitmesini bıkkınlıkla okumaya başlamıştım.

Bu kitabı Haylazın Kitaplığı ve Kitaplığımda Yaşananlar ile aynı anda okuduk. Onların da yorumuna bakmayı unutmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...