2 Aralık 2013 Pazartesi

Saplantı- Jennifer L. Armentrout| Kitap Yorumu


Kitap: Saplantı
Yazar: Jennifer L. Armentrout
Tür: Fantasy, Paronormal, Romance, New-Adult
Yayınevi: Dex Plus
Seri: Obsession



 Ukala, zorba ve tapılası bir adam. Korunmaya muhtaç, küfürbaz ve ateşli bir kadın.
Hunter acımasız bir katil. Devlet için kötü adamları öldüren bir uzaylı. Işığın çocukları Luxenleri yok etmek için doğmuş bir Arum. Yaptığı işten de çok memnun, ta ki, bir insanı korumak zorunda bırakılana dek.
Serena, en yakın arkadaşı, senatörün oğlunun doğaüstü bir varlık olduğunu söylediğinde, ona inanmamıştı. Kim inanır ki? Ne yazık ki sonrasında korkunç bir olaya şahit oldu.
Hunter ve Serena, ateş ve barut gibi… Bir arada olmaları çok tehlikeli…
Sonunda Hunter yapmaması gerekeni yapıyor. Hem de defalarca.
(Tanıtım Bülteninden)



Okuduğum ilk Jennifer L. Armentrout kitabı olan Saplantı, eğlenceli kurgusuyla size keyifli anlar yaşatacak bir roman. Bir çok yeri yüzümde koca bir sırıtmayla okudum ve Hunter'ın davranışları yüzünden bol bol göz devirdim. Serena bu koruyucu öküze gayet sabırlı davrandı, ben olsam çoktan kıçını tekmeliştim. Tabii başarabilirsem!

Aslında Jennifer L. Armentrout'a sebebini bilmediğim bir ön yargım var. Melez Sözleşmeleri serisinin ön okumasını okuduğum zaman acayip derecede Vampir Akademisine benzetmiştim ve benim için o an Jennifer L. Armentrout kitapları görmezlikten gelinecek kitaplar listesine girdi. Yine de yazara bir şans vermek istedim, sonuçta kadının her kitabı büyük bir bayram edasıyla kutlanıyor. Kitaba deli olmadım ama özgün kurgusuyla bana hoş vakit geçirtti. Yaklaşık bir gün gibi kısa sürede biten, okuması kolay bir kitap Saplantı. Eğer beklentinizi yüksek tutmazsanız zevk alarak okuyabilirsiniz. Ayrıca birkaç yerde gözüme çarpan mantık hataları çeviriden dolayı mı yoksa yazar elli kelime önce yazdıklarını unuttuğu için mi kaynaklandı bilmiyorum. Neyse ki kitaptan soğutacak kadar rahatsız edici değildi bu durum.

Belirttiğim gibi yazarın daha önce yayınlanmış hiçbir kitabını okumadım. Lux serisini okumadığım için alıp almamakta kararsızdım ama bağımsız okunabilecek bir kitap. Sanıyorum ki Lux serisinde anlatılan şeyleri bu kitapta kısa bir özet olarak okuyoruz. Genel olarak kitap karakterlerini sevdim, Serena'nın yaptıklarıyla düşünceleri tutarlıydı. Hunter ise gayet komik bir karakterdi. Her ne kadar Jennifer beni bu kitabıyla deli gibi etkilemese de akılda kalacak karakterler yaratmış. Serinin ikinci kitabına şans vereceğim gibi duruyor ama diğer serilerinden uzak durma kararım hâlâ geçerli.

 Yazımı bitirirken şunu da belirtmeliyim ki kitap yetişkinler için. İçinde bol bol küfür ve seks sahnesi geçiyor. Bu gibi durumlardan rahatsız olmuyorsanız bence bir şans verebilirsiniz, ben çook eğlendim!

Not: Jen hayranları beni taşlayabilirler ama inanın sevmek için çok uğraştım bu kitabı.


Alıntılar:

''En azından erkek türünün hangi gezegenden gelirse gelsin öküz olduğunu öğrenmiştim.''
                                                       ***
''Bütün bunlara dair ne düşüneceğimi bilemiyordum ancak o yatakta yatarken gözlerimi kapatmadım. Her zaman yaptığım şeyi yaptım.
Onu seyrettim.''
                                                         ***

''On an, kulağa ne kadar basmakalıp gelse de, dünya durdu adeta; sadece ikimiz vardık. Başka hiçbir şey yok ve ben onda kaybolmuştum.''
                                                         ***

''Bir biçimde, onu tanıdığım bu kısa süre içinde, Serena soğuk bedenime nüfuz etmeyi başarmıştı. Benim ışığımdı, benim sıcaklığımdı ve onu bırakmaya hazır değildim.''







Puanlama: 3.5/5


3 yorum:

  1. Merhaba, ben de Jennifer L. Armentrout'u pek sevmem. Blogunuzu çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim! :D Benim gibi düşünen birisini görmek çok hoş. ^^

      Sil
  2. Merhaba! öncelikle blogunuzu sevdiğimi soylemem gerek. ama şunu da eklemek isterim ki melez sözleşmeleri ve lux serisini şiddetle tavsiye ederim.ben onları okuduktan sonra bu kitabi okudum ve diğerlerine kıyasla hic beğenmedim. kitaplar gercekten cok iyi kurgulanmiş.ayrica melez sozlesmelerinin vampir akademisiyle hic mi hic alakasi yok. tekrardan şiddetle okumanizi tavsiye ederim:-)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...