29 Aralık 2014 Pazartesi

Kan ve Yıldız Işığı Günleri- Laini Taylor| Kitap Yorumu

Kitap: Days of Blood & Starlight
Yazar: Laini Taylor
Tür:  Fantasy, Young Adult
Yayınevi: Artemis Yayınları
Seri: Duman ve Kemiğin Kızı (#2)
Goodreads Puanı: 4.26

Bir zamanlar melek ve şeytan birbirine âşık oldu. Savaşların son bulduğu ve akan kanın durduğu bir dünya düşlediler. Bu dünya, O dünya değil, ne hazin…

"Elinizde bırakmak istemeyeceksiniz."
-Entertainment Weekly-

"Kader, umut ve kendini arayışa dair nefes kesici, romantik bir fantezi."
-The New York Times-

"Bir seri nadiren bu kadar nefis başlar."
-Kirkus Review-

"Ustaca yazılmış ve temposu güzel kurgulanmış."
-Publishers Weekly-
(Tanıtım Bülteninden)






Çok gecikmiş bir kitap yorumuyla karşınızdayım. Bir türlü kitap hakkında ne yazacağıma karar verememiştim ve hep erteliyordum. Sonunda cesaretimi topladım ve kısa da olsa Kan ve Yıldız Işığı Günleri'ne yorum yapmaya karar verdim. Umarım becerebilirim. *-*
 Öncelikle kitabı çook uzun süredir bekleyen bir grup var, ben onların içinde değilim. Ben Duman ve Kemiğin Kızı'nı okuduktan yaklaşık 4-5 ay sonra devam kitabı çıkmış oldu. Tabii ki çok sevindim ve 'Vay be kitabı tam zamanında okumuşum ehe ehe.' gibi tepkiler verdim. Neysee. Kan ve Yıldız Işığı Günleri'ni İstanbul Kitap Fuarından almıştım. Çok fazla bekletmeden hemen okudum kitabı. Söylememe gerek var mı bilmiyorum ama beklentilerim bir hayli yüksekti. Peki şimdi günün sorusu geliyor; Kitap beklentilerimi karşıladı mı? Tam olarak evet diyemeyeceğim. Çok daha farklı bir kitap bekliyordum sanırım -kesinlikle konusundan bahsetmiyorum-. Bence daha akıcı, daha hızlı okunan ve temposu biraz daha yüksek olmalıydı. Tabii bu söylediklerimden yanlış bir sonuç çıkarmayın kitap muhteşemdi, ben sadece Laini Taylor'dan daha fazlasını bekliyordum.

İlk kitabın yorumu için buraya tıklayabilirsiniz. Bu yazı ilk kitap hakkında spoiler içerebilir, lütfen ona göre okuyunuz.

Bildiğiniz üzere ilk kitabın sonunda Akiva ve Karou acı gerçeklerle yüzleşiyorlardı. Laini Taylor resmen yüzümüze iki tokat atıp, şimdi ne yaparsanız yapın demeye getirmişti kitabın sonunu. Kan ve Yıldız Işığı Günleri o malum olaydan haftalar sonrasını anlatıyor. Karou meleklerin yakıp yıktığı ülkesine dönmenin bir yolunu buluyor ve gerçekten yaşayan tüm Kimeraların ortadan yok olduğuna inanıyor. Ta ki Beyaz Kurt ile karşılaşana kadar. Korou zaten bir meleği sevdiği için -tüm ırkının yok olmasına neden olan o meleği- kendinden nefret ediyor, Brimstone artık yok yani tamamen çaresiz bir durumda. Ve Beyaz Kurt ile karşılaşınca bir karar veriyor, yıllardır Brimstone'un yanında öğrendiği işi şimdi ırkını kurtarmak adına kendi yapıcak. Diriltme işlemini. Bu Karou'yu hem fiziken hem de ruhen yıpratan bir işlem bir de üstüne kendini güvende hissetmediği bir ortamda bulunduğu için çökmüş durumda.
Akiva ise bambaşka bir konu, Karou'nun peşinden gidiyor ona yardım etmek için ama ne kadar ararsa arasın bir türlü bulamıyor. Daha sonra ise Karou'nun öldüğünü düşünmeye başlıyor ve o da kendince Kimera'lara yardım etmeye çalışıyor. Sonuçta o da kendini suçlu ve perişan hissediyor. *fangirlmod*

Olaylar yukarıda anlattığım seyirde ilerliyor uzun bir süre, kayde değer çok fazla bir şey olmuyor. Bir de üstüne olaylar sadece Karou'nun ağzından anlatılmayınca arada sıkılıp kitabı bir köşeye bıraktığım oldu. Aslında anlatmak istediğim, bu kitap Duman ve Kemiğin Kızı gibi akıp gitmedi. Çok sevdiğim yeni bir karakter girdi kitaba, arada yazar beni çok şaşırtacak güzel süprizler yaptı hatta kitabın bir yerinde öylesine şok oldum ki yaklaşık 10 sayfayı ağzım açık okudum ama yine de ilk kitap bence çok daha iyiydi.

Sonuç olarak ben kitabı sevdim, okuduğum çoğu fantastik seriden çok daha kaliteli gidiyor şimdilik. Bakalım son kitapta Laini Taylor bize ne gibi şoklar yaşatıcak. Büyük bir merakla bekliyorum.

Puanlama: 5/5
 

3 yorum:

  1. Kapak resminin güzelliğine hayran kaldım <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serinin orijinal kapakları daha bir güzel *-*

      Sil
  2. Teşekkürler
    https://islamguzelahlaktir.blogspot.com

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...