27 Aralık 2014 Cumartesi

Dört: Bir Uyumsuz Koleksiyon Kitabı- Veronica Roth | Kitap Yorumu


Kitap: Four: A Divergent Story Collection
Yazar: Veronica Roth
Tür:  Young Adult, Dystopia
Yayınevi: Artemis Yayınları
Seri: Uyumsuz (#0.1-0.4)
Goodreads Puanı: 4.25


Tek bir seçim onu geçmişinden kurtaracak, tek bir seçim onu geleceğine kavuşturacak, tek bir seçim tehlikeleri açığa çıkaracak, tek bir seçim onu sonsuza dek değiştirecek, tek bir seçim onu özgürleştirecek.

VeronicaRoth, dünya çapında çok satan Uyumsuz serisine, okurların çok sevdiği Tobias'ın, yani Dört adlı karakterin gözünden yeni bir kitap ekliyor. Transfer, Çömez, Oğul ve Hain başlıklarından oluşan dört hikâyeye ek olarak Tobias'ınTris'le yaşadığı çok özel anların kayıtlarını da içeren Dört, Tobias'ın geçmişine ve kalbinden geçenlere dair heyecan verici ipuçları barındırıyor.

Efsanevi Uyumsuz üçlemesinin başlangıcına tanık olmaya hazır mısınız?
(Tanıtım Bülteninden)





Sonunda ya, uzun zamandır çıksın diye bekliyordum. Tüyap'ta çıkıcak dediler, çıkmadı. Ondan sonra yakında diyip diyip durdular yine çıkmadı. Hatta kitap çıktığında sayfalarında bile duyurmadılar, şansa bir hayran sayfasında görüp hemen sipariş verdim. -burada onlar denilen kişi artemistir.- Darısı Gümüş Gölgeler ve Iced'ın başına yaraabbiimmm. Amin.

Neyse, konumuz Dört! Öncelikle herkes gibi ben de ilk okuduğumda Yandaş'tan nefret etmiştim, yani öyle bir sonla hangi okuyucu sinirlenip yazara kızmaz ki? Herkesin verdiği o doğal tepkiyi verip, bu yazar benim için bitmiştir nidalarıyla ortalıkta gezdim. Gel görelim ki Dört çevrilicek denildiği andan beri bu kitabı bekliyorum. Çünkü Yandaş'ın sonunda her ne kadar yazara uyuz olsam da Tobias gönlümde öyle bir yere sahip olmuştu ki bu kitabı okumazsam kendimi eksik hissederdim. İyi ki almışım ve iyi ki okumuşum. Bence çok güzeldi.

Öncelikle Instagramda karşılaştığım ve konuştuğum kişiyi inandıramadığım bir mevzu var. Buradan herkese duyurmak istiyorum; Bu kitap bir yan seri değil, seri başlangıcı hiç değil. Sadece Tobias'ın gözünden okuduğumuz kısa hikayeleri barındırıyor. İlk 3 hikayede Tris bile yok. Tobias'ın seçimini, çömezliğini filan okuyoruz. Ben bu tip şeyleri çok seviyorum, yan karakterlerin geçmişini okumayı acaba bu olaylardan önce nasıldı, ne gibi şeyler yaşadı soruları hep kafamda dolanır zaten. Eh yazarın da böyle bir şey yapması en çok benim gibilerin işine yarıyor. Bir de üstüne Tris'i ilk gördüğü anı, ilk yemekte onu tersleyişi ve sarhoş olup Tris'e güzel göründüğü söylediği kısımları da okuyunca resmen içimin yağları eridi.



Şunu söylemeden de geçemeyeceğim, benim için serinin en güzel kitabı hep Uyumsuz'du. Uyumsuz serisi bence gittikçe iyileşen değil de kötüye giden bir seriydi. O yüzden Dört için içimde ufakta olsa bir çekince vardı, ya güzel değilse ve boşu boşuna heveslendiysem diye düşünüp kendi kendimi yedim. Ama öyle olmadı, bende o ilk kitabın büyüsünü yaratmayı başardı ve hatta filmini yeniden izlemek istedi canım.

Hikayeleri tek tek yorumlamayacağım, sadece hiçbirini okurken sıkılmadığımı ve kitabı - kitap yaklaşık 280 sayfa filandı kalkıp bakmaya üşeniyorum şu an.- 24 saatten kısa bir sürede bitirdiğimi söylemek istiyorum. Şimdi herkese mutlaka almalısınız gibi şeyler söylemeyeceğim, malum Veronica Roth herkesin anti-patisini kazanmayı başardı. Ben aldığım için pişman değilim, hatta okuma sorunu yaşadığım şu günlerde ilaç gibi geldi bana. *-*

Puanlama: 5/5

10 yorum:

  1. Yorumunu okurken eridim bende artık siparişim gelse de biran önce okusam *-*

    YanıtlaSil
  2. Çok merak ettim.Tşk. dskjsdjkas

    YanıtlaSil
  3. D&r da kuralsız kalmadığı için henüz alamadım onun yerine dört ü aldım ama acaba spoiler içeriyor mu ve kuralsızı okumadan okuyabilir miyim? Şimdiden teşekkür ederiim:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, sadece ilk kitapla ilgili spoiler içeriyor. :)

      Sil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. sılayılmaz27 Ekim 2016 22:38

    çok teşekkürler çünkü yandaşı okudum ve dörtü okumayı asla düşünmüyordum ama okuyacağım bu kitap benim üstümde farklı bir etki yarattı çünkü benim daha önceden okuduğum labirent serisine çok benziyor 3. kitapta teresa ölmüştü ve ben ablam ölmüş gibi hissetmiştim ve ondan sonra ölümlere sıcak bakmaya başladım bana göre ölüm yalnlızca başka bir dünyaya kısa bir göç ve o diğer dünyad tobiasla tris tekrara buluşacak

    YanıtlaSil
  7. ılk olarak kitabı okudum. çok güzeldi. Uyumsuz sersin de beğendiğim iki kitaptan biriydi .Kuralsız da ve yandaş tan çok sıkıldım. Hatta sayfaları atladığım yerler oldu. Kuralsız güzeldi ama kafamda hep soru işaretleri bırakmıştı. Ama bu ilk kitaptan sonra hemen karakterlerimizden dört e resmen bağlandım. Beatrice yani tris, tam anlamıyla ömrünün en güzel yıllarını geçirdiği bir kızdı.16 yaş ve son birkaç yılını anlattığı bu kitap serisi beni benden aldı. Tobias ın nasıl oldu da tris e tutulduğu, öylesine sert, güçlü ve somurtkan bir adamın nasıl yumuşak, içine kapanık olduğunu, ailesini,uyumsuz olduğunu ilk anladığını, birinci kitaptaki karakterlerin( eric,lauren,zeke) nin daha çömez olduğu yılların anlatıdıldığı son kitabı beni benden alan müthiş bir koleksiyon kitaydı. Tam o, şerefsiz yazar veronicaya duyduğum o öfke yüzünden ağlayacaktım. Gerçekten. O son yazdığı kitabı yandaş tam bir hayal kırklığıydu benim için herşey bitmişiti. Olan bizim tobias a oldu. Yazıkya .şerefsiz kadın. Tris imizi öldürdü. Tobiası o kitapta değiştirdi. şerefsiz. Neyse . Tam herşey bitmiş . Dünyaya küsmüşken . En iyi arkadaşımı kaybetmişken. O son koleksiyon kitabı çıktı. Tamam eyvallah hala sorualr var bende hala kızgınım sonuçta trisi 3 sene yaşatıp aldı elimizden onu şerefsiz. Tobias kendini bulmuşken şerefsiz kadın yüzünden susuz kaldı bu dünyaya.Oysa ne güzeldi. Tris i kitaptan okurken, o anlatım tarzı .O yakınlaşmları ne güzel anlattı ah..şerefsiz yazar yüzünden bende kendimi yedim. Tam herşey bitmişken. Son kitabı aldım okudum . Bir nebze kalbim yeniden yumuşadı sanki bu yıllarda liseyi bitirimiş üniversiteye geçmiş sanki eski günleri yad eder gibi okudum. ıçimden yıllar geçmiş gibi oldu. Ama siz bunları okuyun yinede . Tris 3 sene yaşadı ama benim kalbimde sanki bi 4 senelik eeğitim yılımı almış gibi hissediyroum . Acım büyük.. En çokta tobias üzülüyom be la ben onun yerinde olsam bende anında öldürdüm. O acıyla yaşanılmaz.Alıntılar :ne fedarkarlık ne cesurluk'a aitim. Hatta uyumsuzlar'a bile ait değilim. Büro'ya , deneye ya da tampon bölgesine de ait değilim . Ben sevdiğim insanlara aitim , onlar da bana ait.. 2)ağlamamak benim cezam olacak.Duygularıma gem vuramazsam, hepsi ortalığa dökülecek ve bir daha asla kendimi toparlayamayacağım..^3)tek bir seçim seni yok edebilir. Ama bende bıkaktıklarınıda ancak seninle silebilir....

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...