18 Ağustos 2014 Pazartesi

Keşke Senden Nefret Edebilseydim- Lucy Christopher| Kitap Yorumu


Kitap: Keşke Senden Nefret Edebilseydim
Yazar: Lucy Christopher
Tür:  Romance, New Adult, Contemporary
Yayınevi: Pegasus Yayınevi
Seri: -
Goodreads Puanı: 3.94

Ben seni görmeden önce sen beni gördün.Bir kız: Gemma, havalimanında, ailesiy letatile çıkmak üzere. Gözlerinde öyle bir bakış vardı ki…Bir adam: Ty, salaş, bronz tenli, olgun görünümlü, nedense tanıdık, gözleri buz gibi mavi. Sanki beni istiyormuşsun gibi.Kız ailesinden uzaklaşıyor. Bir anlığına. Adam onun kahvesinin parasını ödüyor. Ve içine ilaç atıyor.Hem de çok uzun süredir.Gemma ne olduğunu anlamadan Ty onu alıp götürüyor. Kumlara ve sıcağa. Boşluğa ve kimsesizliğe. Hiçliğe. Ve onu sevmesini bekliyor.Kurbanın, kendisini kaçırana yazdığı bir mektup olan Keşke Senden Nefret Edebilseydim Gemma'nın hayatta kalmaya dair ümitsizlik dolu öyküsü. Gemma'nın bedenini çalan Ty, genç kızın içinde çığlık atan tüm içgüdülere rağmen kalbini de çalmayı başarabilecek mi?
"Yıldırımın tüm gerilimi, gök gürültüsünün tüm dehşeti. Büyüleyici, korkutucu ve güzel bir kitap."
-John Marsden-
"Duygusal açıdan çok saf bir macera. Hapsedilmeye ve ilişkilerin gücüne dair müthiş bir öykü."
-Publishers Weekly-
"Sarsıcı, yürek burkucu ve bir o kadar güzel."
-School Library Journal-
(Tanıtım Bülteninden)





Kitabın geçtiği çöl; Büyük Sandy Çölü


Bu kitabı o kadar uzun zamandır okumak istiyordum ki çıktığını duyduğum an sevinç çığlıkları atmaya başladım. Tabii çığlık atmaktan sıkılınca da hemen bilgisayarın başına geçip kitabı satın aldım. Elime geldiği gibi okumaya başladım demek isterdim ama sağ olsun Müge yüzünden yeni bir diziye başladım ve kitabı 5-6 gün sonra elime ancak alabildim. Ama ne diyoruz, geç olsun güç olmasın.

Öncelikle yoruma başlamadan belirtmek istiyorum ki ben kitapları alırken arka kapak yazılarını okumuyorum yani elime aldığım kitap hakkında hiçbir fikrim olmuyor. Bu kitaba başlarken de kafamda daha farklı bir kurgu vardı. İngilizce ismine* baktığımız zaman arka kapak yazısını okumamıza bile gerek kalmadan konu hakkında ufak bir ip ucu oluşuyordu ama böylesine bir kitabı kesinlikle beklemiyordum.

Gemma, ailesiyle birlikte seyahat ederken havaalanında mavi gözlü ve oldukça çekici olan bir adamla tanışıyor. Gemma'yı ona iten ise anlamadığı bir şekilde tanıdık gelmesi. Onu oturması için masasına davet eden mavi gözlü bu yabancıya hayır demeyen Gemma, hayatını sonsuza kadar değiştirecek bu kararı vermiş oluyor ve ileride isminini Ty olduğunu öğrendiğimiz yabancı tarafından kaçırılıyor. Ty, onu çölün ortasına kaçırıyor. Çölün ortasında Gemma ile Ty başbaşa kalıyorlar ve Gemma'nın kaçmak için hiçbir şansı yok.

Kitap, Gemma'nın Ty'a yazdığı koskoca bir mektup. O yüzden Keşke Senden Nefret Edebilseydim'i okumaya ilk başladığımda dilini biraz garipsedim ancak ilk on sayfadan sonra kendimi tamamen kitaba kaptırdım ve kısa süre içerisinde de kitabı bitirdim. Kitabı okurken, Gemma'nın yaşadıklarını resmen iliklerimde hissettim. Böylesine sade bir dille yazılmış kitabı bu denli içimde hissedebilmek beni korkuttu. Gemma, Ty'a nefret duyarken ben de nefret duydum. Yavaş yavaş onu anlamaya başladığında ve ona olan nefreti başka bir şeye dönüşürken, durmadan içimden sövdüğüm bu adama ben de yavaş yavaş ısınmaya başladım. Ve kitabın sonunda en az Gemma kadar üzüldüm, gözlerim dolu dolu bitirdim kitabı.

Ty ise bambaşka bir konuydu. Hâlâ onun biraz kaçık olduğunu düşünsem de yaşadıklarını ve başardığı şeyleri okumak ona hayranlık duymama neden oldu. Ayrıca sayfalar ilerledikçe Ty'ın davranışlarını şaşkınlık içerisinde okudum, beklediğim gibi bir kötü adam mıydı? Kesinlikle, hayır. Gemma'nın Ty'a hissetmeye başladığı şeyler Stockholm Sendromu mu? Bilmiyorum.

Kitabın son sayfasını okurken düşündüğüm tek şey, daha önce hiç böyle bir kitap okumadığım oldu. Eğer değişik bir şeyler okumak istiyorsanız kesinlikle bu kitaba göz atmalısınız. Bildiğimiz toz pembe genç yetişkin romanlarından daha ciddi bir kitap olan Keşke Senden Nefret Edebilseydim, kesinlikle tavsiye listemde yer alacak.

*Stolen: A Letter to My Captor
Not: Kitapta orijinal kapak kullanan Pegasus Yayınevi'ne buradan teşekkürlerimi sunuyorum.

Puan: 4/5

8 yorum:

  1. Beni çok kötü biri gibi aksettirmeseydin iyidi :P Ben mi dedim bir oturuşta 1 sezonu bitir 5 günde 7 sezonu hiç et diye asdfghgfdsa:D

    YanıtlaSil
  2. Neden bu kadar merak ettim kitabi ya hemen almak istiyorum T-T

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduğumuz diğer genç yetişkin romanlarından daha farklı olduğu için sanırım :D Konusu da oldukça ilgi çekici zaten :D

      Sil
  3. Ya bende çok merak ediyorum bu kitabı. Yabancı bir vlogger öve öve bitirememişti :D Konusu da kapağı da çok ilgimi çekti :)

    YanıtlaSil
  4. Çook merak ettiğim bir kitaap,kargo getirir getirmez buna başlayacağıım ^^ Bloguma da bekleriim x http://nazlikitaplik.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Bu kitap benim olmalıı *gözü kapli emoji*

    YanıtlaSil
  6. Nihan abla kitap fuarinda bulamayinca vazgecmistim amaa senin sayende tekrar ilgi duydum 15 tatilde mutlaka okucam tesekkur ederim

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...