24 Temmuz 2013 Çarşamba

Kitap Alışverişi-Temmuz

Uzun zamandır yaptığım en yüklü alışveriş bu oldu sanırım. Şöyle bir kaç ay yeni kitap çıkmazsa çok mutlu olucam çünkü kitaplar arasında boğulmuş durumdayım. Neyse aldığım kitaplara şöyle bir göz atalım.


Canavarlar Denizi- Rick Riordan

Bir gün birisi çıkıp size Antik Yunan tanrılarının hala hayatta olduklarını söylese ne yapardınız? Ya ailenizden birinin bu tanrılardan biri oldugunu öğrenseniz? Olağanüstü güçlere sahip olduğunuzun farkına varsanız? 
(Tanıtım Bülteninden)

Yayınevi: Doğan Egmont Yayıncılık| İlknoktaD&R, OkuOku





                                                                               
Ahmaklar Şöleni- Rachel Caine

Morganville'de vampirler ve insanlar aranan huzura kavuşmuş gibi görünüyor. Claire'se bu barış ve sükunet ortamına bir an için bile kanmadı. Özellikle Bay Bishop'ın ziyareti şüphe uyandırıcıydı. Ne de olsa adam eski bir vampirdi. Dahası Claire'in bildiği kadarıyla durmuş oturmuş, mutlu bir yaşam gelecek hayalleri arasında yer almıyordu. Bir şeylerin peşindeydi. Kesin, ama neyin? Claire, Bay Bishop'ın şeytani tuzağını, şöleni andıran dev bir baloda farkedecekti. Bu adamın kasabada yaşayan ölümlü ve ölümsüz ahali için ürkütücü planları vardı. Tabii yoluna çıkan olmazsa. Hem fazla ipucu vermeden söyleyelim. Zafer bazen aşka saklanır!

Yayınevi: Artemis| D&R, İlknokta, OkuOku







Mavi Büyü- Richelle Mead

Sydney derinden sarsıldığı yasak bir anın sonrasında, Simyacı öğretileriyle kalbinin arzuları arasına bir çizgi çekmeye çalışıyor. Sonra nihayet, ele avuca sığmaz ve büyüleyici Marcus Finch'in izini buluyor. Marcus, teşkilatın varlığını reddettiği eski bir Simyacı ve artık hayatını bir kaçak olarak sürdürüyor. Sydney, Marcus'un yardımıyla, hayatı boyunca sadık kaldığı grubun, gerçeği kendisinden gizlediğini fark ediyor. 
Altın zambak dövmesinin Sydney'in üzerinde sandığından daha büyük bir etkisi olabilir mi? Sydney yaşadıklarıyla uzlaşmak için çabalarken, bir yandan da, giderek artan büyülü güçleriyle, genç ve güçlü cadıları hedef alan şeytani bir büyü kullanıcısının peşine düşmek zorunda kalıyor. Büyü yapmak şimdiye dek öğrendiği her şeye ters, ama tek umudu bu özelliğini kucaklamak, yoksa sıradaki kurban bizzat kendisi olabilir. Yolunu çizmek Sydney için sandığından da zor. Ama belki mantığının yerine kalbini dinlerse, nereye ait olduğunu bulabilir...

Yayınevi: Artemis| D&R, İlknokta, OkuOku



                                              
                                                   

Tatlı Bela- Jamie McGuire
Abby Abernathy karanlık geçmişiyle arasına mesafe koymuş olan, alkol kullanmayan, küfür bile etmeyen kendi halinde bir kız, fakat hayatını dövüşerek kazanan ve vücudu dövmelerle kaplı yakışıklı Travis Maddox onun hayatını değiştireceğe benziyor. İyi kız ve kötü çocuk… Bu birliktelik bir aşkın mı habercisi yoksa bir felaketin mi?
Tatlı Bela sadece bir “bestseller” değil, uluslararası bir fenomen. Yayımlandığı günden beri tüm dünyada büyük yankı uyandıran bu kitabı okumayan kalmayacak.
Yayınevi: Yabancı| D&R, İlknokta, Okuoku


                                              


Ölüm Şarkısı- P.J. Parrish

Ya severek dinlediğiniz sıradan bir şarkı, bir gün 'Ölüm Şarkı'nız olursa?

Beş farklı ceset... Beş farklı yer... Beş farklı kadın...

Aynı katil tarafından öldürülmüş olmaları dışındaki tek ortak noktaları, sarışın olmalarıydı. Birbirleriyle olan bağlantılarındansa kimsenin haberi yoktu. Ta ki gazeteci Matt Owens, gözlerini bir anlığına kız kardeşinden ayırana kadar.

Yayınevi: Arkadya| D&R, İlknokta, OkuOku











Alice Ölüler Diyarında- Mainak Dhar

Bildiğimiz kadarıyla uygarlık on beş yıl önce sona ermişti, Deadland denilen verimsiz boş arazi miras olarak kalmıştı geriye ve hayatta kalan insanlar için yeni bir terör tehdidi vardı- ölü yiyenler ordu Biters…

On beş yaşındaki Alice tüm hayatını Deadlandda geçirmişti, onun eğitimi Biterslere karşı hayatta kalmak için silah ve bıçakları en iyi nasıl kullanacağı derslerinden oluşmaktadır. Bir gün Alice bir Biters toprakta bir deliğe girip ortadan kaybolduğunu görür ve Biterslerin efsanevi yer altı üslerini aramak için onu takip eder. Alice burada Deadlandda yaşayan tüm insanlığın ve kendi hayatını sonsuza dek değiştirecek aksiyon dolu bir maceranın içine sürüklendiğini fark eder

Yayınevi: Elf | D&R, OkuOku








Öldüren Aynanın İçinden- Mainak Dhar

Serinin bu ikinci kitabında kahramanımız Alice kurduğu yeni şehirde hiç görmediği eski uygarlıkta ki mevcut sistemi oluşturmaya çalışıyor.Yarı ısırıcı yarı insan olan alice kendi iç dünyasında bir takım çelişkiler yaşamaktadır.Isırıcılarla insanları birbirinden ayırıp her iki tarafa da farklı bir yaşam sunmuştur.Fakat Çin yenilgiyi kabul etmiyerek kendi ısırıcı ordusunu kurup insanlara saldırmaya başlayarak alicein ısırıcılarıyla insanların yeniden savaşması için uğraşmaktadır.Bakalım alice bu oyunu çözebilecek mi?

Yayınevi: Elf| D&R, Okuoku










Aynı Yıldızın Altında- John Green

Hayatın Anlamını Bulmanın, Âşık Olmanın ve Alınan Her Nefesin Farkına Varmanın Öyküsü

On altı yaşındaki kanser hastası Hazel Gracein birkaç yıl daha yaşamasını garanti eden tıp mucizesine rağmen hastalığı ölümcüldür ve konulan teşhisle birlikte yıldızlar, öyküsünün son bölümünü çoktan kaleme almıştır. 

Fakat Augustus Waters isimli yakışıklı bir sürpriz karakter, Kanserli Çocuklar İçin Destek Grubunda boy gösterince Hazelın hayatı bambaşka bir yöne sapar ve bu zeki çocuğun çekimine karşı koyamayan kızın öyküsü yeniden yazılır... 

Yayınevi: Pegasus| D&R, Okuoku Yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.








Rüya Ateşi- Karen Marie Moning

Geçmişimi çalmış olabilirler. Ama geleceğimi elimden almalarına asla izin vermeyeceğim. 
İnsan ve Peri dünyaları arasındaki duvarlar yıkılmıştı. Doymak bilmez, ölümsüz Unseelieler buzdan hapishanelerinden kurtulduğunda, MacKayla Lane ölümcül bir tuzağa düşecekti. Peri Efendisi tarafından esir tutulan MacKaylanın, kim ya da ne olduğuna dair her şey, zihninden silinmişti. Oysa Mac, Sidhe-kahinlerini görebilen tek kişiydi ve iki dünyayı da kontrol edecek anahtarı elinde tutan gizemli kara büyü kitabının izini sürebilecek tek canlı da oydu...
Hafızasını geri kazanmak, yalnızca ilk adımdı. Mac, Dublinin mücadele dolu sokaklarında savaşıp eski, gizli bir tarikatın tehlikeli ağına düşecekti. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı peri dünyasında, dostu olduğunu iddia edenlerin karmaşık yalanlarıyla mücadele edecekti. Mac, her şeyini kaybettiğini düşünüyordu ama onu sarsacak bir gerçekle yüzleştiğinde, aslında oyunun daha yeni başladığını anlayacaktı.
Kendine bile güvenmezken kime güvenebilirsin ki?
Yayınevi: Artemis| D&R, Okuoku






İntikam Ateşi- Karen Marie Moning
Tehlikenin farkında mısınız?

ONLAR her yerdeler!

MacKayla Lane, kız kardeşi Alinanın intikamını almak için Dublinin tehlikeli sokaklarında canı pahasına mücadele ediyor.

Dokunan herkesin korkunç şeyler yaptığı bir kitabın peşinde, Kelt efsanelerine

konu olan yaratıklarla savaşıyor, değişiyor ve yetişkin bir kadına dönüşüyor.Etrafındaki kimseye güvenmiyor. Ne dizlerinin bağını çözen Fae Prensi Vlanee, ne henüz ne olduğunu çözemediği Barronsa, ne de kendisi gibi sidhe-kâhini kızları yöneten Rowenaya.
Sadece intikamı, yitirdikleri ve dünyanın kaderi için savaşıyor. Ve oldukça da sağlam dövüşüyor.


Yayınevi:Epsilon| D&R , OkuOku






Kan Ateşi- Karen Mari Moning

Dünyanın en çok okunan yazarlarından biri olan Karen Marie Moning, New York Times, USA Today ve Publishers Weeklynin en çok satanlar listelerinde yer alan Ateş Dizisinin ikinci romanı Kan Ateşi ile yeniden okurlarıyla buluşuyor...
Kan görmekten korkar mısınız?

Hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve yeri geldiğinde insanlar gördüklerine de inanmamalıdır...

MacKayla, Jericho Barrons ile beraber yaşamaya başlamıştır. Hem fiziksel olarak, hem de ruhen o kadar çok değişmiştir ki kızının peşine düşen ve onu ararken perişan olan babası bile Maci tanıyamaz. 
Net olan tek şey, Macin artık kan görmek istememesidir...

Yayınevi: Epsilon| D&R, OkuOku




Yakut Kırmızı- Kerstin Gier

Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer -1
Tüm zamanların sınırlarını aşan bir yolculuğa hazır mısınız?
Uluslararası çok satan yazar Kerstin Gierden unutamayacağınız ve bağımlısı olacağınız bir seri…
Bazen sır küpü bir ailede yaşamak gerçekten de zordur. En azından 16 yaşındaki Gwendolyn bundan kesinlikle emindir. Ta ki günün birinde kendini son yüzyılın Londrasında bulana dek. O zaman bunun ailesinin en büyük sırlarından biri olduğunu anlar. Buna karşın anlamadığı; bu zaman yolculuğunda aşka yer olmadığıdır. Çünkü bu, durumu daha karmaşık hale getirmekten başka bir işe yaramaz!
Çoksatan yazar Kerstin Gier dünyanın en güzel duygusunu hiç kimsenin başaramadığı biçimde hayata geçiriyor!"
Ateşli, komik ve acıklı: Gideon & Gwen aşklarıyla tüm zamanların sınırlarını aşıyorlar!
Yayınevi: Pegasus| D&R, OkuOku




Safir Mavi- Kerstin Gier

Acemi bir âşığı geçmişe yollamak iyi bir fikir olmayabilir!

En azından on altı yaşındaki çömez zaman yolcusu Gwendolyn böyle düşünüyordur.
Bu macerada Gideon ve Gwen dünyayı kurtarmak ya da menuet dansını öğrenmek gibi pek çok sorunun üstesinden gelmek durumunda kalacaktır. (Üstelik ikisi de hiç kolay değildir!)
Bütün bunlar yetmezmiş gibi Gideon büsbütün tuhaf davranmaya başlayınca, Gwendolyn artık hormonlarını kontrol altına alma zamanının geldiğini anlayacaktır!
Çünkü işin içinde aşk varken zaman yolculuğu yapmak pek mümkün görünmemektedir...
Yayınevi: Pegasus| D&R, OkuOku







Son olarak kitapların toplu görüntüsü böyle;




Siz son zamanlarda ne aldınız? Yorum olarak bırakırsanız sevinirim. :)


3 yorum:

  1. Çok güzeller, hatta harikalar. Ben en son minik bir alşveriş yaptım yazısını yazamadım henüz. Martı ,Seri Katiller, Ttlı Bela, Muhacir ,Ağla Sevgili Yurdum kitaplarını aldım.

    Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığınız kitapların, yorumlarını dört gözle bekliyorum. Yorum için çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Keyifli okumalar :)
    Yakın zamanda kitap almadım. Ama Aynı Yıldızın Altında, Yakut Kırmızı ve Safir Mavi, listemde olan kitaplardan. Kitap yorumlarını merakla bekliyorum ;)

    YanıtlaSil

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...