23 Ocak 2015 Cuma

Yeni Bir Başlangıç- Kim Karr 'Okuma Etkinliği' | Kitap Yorumu&Çekiliş


Kitap: Connected
Yazar: Kim Karr
Tür: New Adult, Romance
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Seri: Connections (#1)
Goodreads Puanı: 4.16


Ya "Hayatta bir kez" olabilecek bir şey için ikinci bir şansınız varsa? Trajediyle dolu geçmişi Dahlia London'ın ruhunu tamamen parçalamıştı. Mutlu son onun için bir hayalden bile uzaktı. Ama ya yeni bir başlangıç şansı olsaydı?

Wilde Ones'ın solisti River Wilde, Dahlia'nın hayatına yeniden girdiğinde, ilişkilerini ateşleyen güç, geçmişte engel olunan duyguların da etkisiyle fazlasıyla yoğundu. Dahlia, geçmişin izleri ve yeni hayatı arasında bocalarken hissettiği acı yavaş yavaş hafifliyordu ama suçluluk duygusundan kurtulamıyordu. River, onun kurtarıcısı olmak istiyor, onu yeniden hayata döndüren adam olmak için her şeyi yapıyordu. Ama peşlerini hiç bırakmayan bir geçmişle, kendilerine yeni bir gelecek kurabilecekler miydi?

"Sizi aynı anda hem aşka hem de karanlığa boğacak bir kitap. Kitabın sonu için ise... Vay be!"
-Merve Akıncı, Şahmelek romanının yazarı-

"Yeni Bir Başlangıç, ilk görüşte aşkın varlığına ve ruh eşinizle aranızda koparılamaz bir bağ kurabileceğinize sizi inandırırken, şaşırtan kurgusuyla ise okuyucuyu kolayca içine çekmeyi ve hikâyenin bir parçası haline getirmeyi başarıyor."
- Burcu Büyükyıldız, Çilek Mevsimi romanının yazarı-

"Büyüleyici, sürükleyici ve gizemli!"
- Natasha Boyd, Aşka Var Mısın? romanının yazarı-

"Duygusal, beklenmedik ve kesinlikle ateşli."
- K.A. Tucker, On Küçük Nefes romanının yazarı-

"İnanılmaz derecede duygusal, romantik, seksi ve bağımlılık yaratıcı!"
- Samantha Young, Dublin Caddesi romanının yazarı-
(Tanıtım Bülteninden)









Merhabalar! Bir okuma etkinliği ile daha karşınızdayım. *-* Etkinliği takip etmek ve çekilişe katılmak için afişte yer alan bloglara bakmanız yeterli olucaktır. Her gün bir yorum paylaşılacak ve her yorumun sonunda rafflecopter bulunacak. Biz kitabı okurken oldukça keyif aldık, umarım siz de etkinliği takip ederken keyif alırsınız.

Yeni Bir Başlangıç, Yabancı Yayınları'ndan çıkan yeni yetişkin (new adult) türünde bir kitap. Sayfaları hızla çevireceğiniz ve okurken fazla kafa yormanıza gerek kalmayan bir kitap. Hafta sonunda vakit geçirmek için oldukça iyi bir seçenek gibi görünüyor. Tam anlamıyla yorumuma geçmeden birazcık kitabın konusundan bahsetmek istiyorum.

Dahl cadılar bayramında en yakın kız arkadaşıyla ''kız gecesi'' dedikleri olayı gerçekleştirmek için yerel bir grubun çaldığı bara giderler. En yakın arkadaşı kendini dans pistine atarken o da içkilerini almak için harekete geçiyor ve sırasını beklerken gözü yakışıklı ama aynı zamanda anlayamadığı bir nedenden ötürü çok çekici gelen adama takılıyor. O gözlerini dikmiş çekici adama bakarken bir anda o da Dahl'a dönüp bakıyor ve aralarında bir bağ oluşuyor. River -yakışıklı, muhteşem yeşil gözlere sahip karakterimiz- Dahl'ın yanına geliyor ve flört ediyorlar. Daha sonra River'ın o yerel grubun solisti olduğunu öğreniyoruz ve sahneye yeniden çıkması gerekiyor ama gitmeden önce de Dahl'a hiçbir yere ayrılmaması konusunda sıkı sıkı tembih ediyor. Çünkü yarım bıraktıkları bir iş var. :p Dahl daha iki dakika önce tanıdığı bir yabancıya böylesine çekim hissettiği için korkuyor ve aynı zamanda da çok sevdiği, uzun zamandır birlikte olduğu bir sevgilisi var. Arkadaşını da yanına alarak hemen o bardan ayrılıyor ve uzun yıllar boyunca bir daha River ile görüşmüyorlar. Yeniden bir araya nasıl geldiklerini öğrenmek için de kitabı okumanız gerekicek. *-*

Yukarıda bahsettiğim gibi kitap iyiyiydi, hoştu ama gözüme batan bir iki şey vardı. Öncelikle duyduğuma göre-özellikle araştırmadım- yazarın ilk romanıymış, bu oldukça belli oluyor. Hafif bir acemilik seziyorsunuz okurken. Ayrıca kitap okurken en sevmediğim şey mantık hatasına rastlamaktır. Ben genellikle mantık hatalarını fark eden biri değilimdir ve benim bile gözüme batıcak kadar bariz mantık hatası vardı. Ama çok büyük bir olay olmadığı için takılmadan kitabı okumaya devam edebildim.

Özellikle bahsetmek istediğim bir konu var, kitabın basımı. Cidden çok çok güzel bir iş çıkarmış yayınevi. Kapağı olsun, iç kapaktaki o pembe yerler olsun cidden göze hitap eden bir kitap basmışlar. Buradan yayınevine teşekkür ediyorum. Ayrıca kitabın başındaki şarkı listesi de muhteşem!

Puanlama: 3.5/5

Yabancı Yayınları'na katkılarından dolayı teşekkür ederiz. 




a Rafflecopter giveaway

2 yorum:

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...