9 Mart 2013 Cumartesi

İlk yazım, ilk kitap yorumu.

Merhaba arkadaşlar, öncelikle kısaca blog açmamın nedenlerini anlatmak istiyorum size. Açıkçası okuduğum kitaplarla ilgili içimdekileri dökmem gerekiyor bir yere ve etrafımda hiç kimse kitap okumadığı için okuduklarımı yorumlamak ve tatlı atışmalar hep içimde kalıyordu. Böylece kendime bir blog açmaya karar verdim. :) Kısaca böyle hakkımda daha fazla merak ettiğiniz bir şeyler olursa mesaj atmanız yeterli.

Eveeeeet, ilk kitap yorumum geliyor.


Evrenin Ötesi-Beth Revis

ARKA KAPAK ;
Amy’nin genetik uzmanı annesi ve savaş analizi uzmanı babası yeni bir gezegende insanlığın ilk tohumlarını atmak ve yaşam şartlarını uygun hale getirebilmek üzere Finansal Kaynak Borsası tarafından işe alınır. Yeni gezegene varmak 300 yıl süreceği ve Amy sadece on yedi yaşında olduğu için özel bir izin ile o da bu yolculukta ailesine katılır. 
Kendilerinin de aralarında bulunduğu 100 kişilik bilim insanı ve savaş uzmanı dondurularak geminin kargo bölümüne 300 yıl sonra yeni gezegene iniş yapıldığında uyandırılmak üzere yerleştirilir. Ama yüzlerce yıl sürecek olan bu yolculuk için evet demeden önce Amy’nin 50 yıl erken uyandırılacağından haberi yoktu... Üstelik kendi kurallarıyla yaşayan cesur yeni bir dünyaya gözlerini açmayı hiç ummamıştı.

Öncelikle bu kitabı almak için toplu kitap alışverişimi bekliyordum. Bir gün Carrefour'a girdim ve bir baktım sadece 8 TL. Hemen kaptım kitabı tabii. İlk 200 sayfasında beklediğim tempoyu yakalayamadım. Ama ilerleyen sayfalarda o dünyanın içine girmeyi başardım. Ondan sonrası su gibi gitti zaten. 3 günde bitirdim kitabı. Kitap çok akıcı ve o dünya inanılmaz. Okurken aklımda durmadan şu düşünce vardı ; ''Ya ilerde böyle bir gemiye sıkışıp kalırsam. Nefes alamam vallahi.''. 

Eğer bu kitabı okumak istiyorsanız hiç durmayın bence, Carrefour'da 8 TL gibi bir şey fiyatı. Kaçırmayın bu fırsatı. :)




-SPOILER İÇERİR.-
Dondurulan insanları kimin öldürmeye çalıştığını kitabın başında tahmin etmiştim ve tahminim doğru çıktı. Tabii  küçük bir ayrıntı konusunda yanılmışım. Çırak ! Amy'i çıkardığı aklımın ucundan bile geçmemişti. Yazarın bize yaptığı en büyük sürpriz bu oldu sanırım. Ayrıca Harley'nin ölmesine ne gerek vardı ?!

2 yorum:

  1. Merhaba, blogun hayırlı olsun :)
    Evrenin Ötesi'ni okurken ben de senin gibi, gemiye sıkışıp kalırsam nefes alamam diye düşünmüştüm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :)
      Özgürlüğü öyle bir benimsemişiz ki öyle bir durum karşısında insan ne yapar hayal bile edemiyor. Dışardasın ama hala içerdesin. :D Çok fena. :D

      Sil

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...