29 Aralık 2014 Pazartesi

Kan ve Yıldız Işığı Günleri- Laini Taylor| Kitap Yorumu

Kitap: Days of Blood & Starlight
Yazar: Laini Taylor
Tür:  Fantasy, Young Adult
Yayınevi: Artemis Yayınları
Seri: Duman ve Kemiğin Kızı (#2)
Goodreads Puanı: 4.26

Bir zamanlar melek ve şeytan birbirine âşık oldu. Savaşların son bulduğu ve akan kanın durduğu bir dünya düşlediler. Bu dünya, O dünya değil, ne hazin…

"Elinizde bırakmak istemeyeceksiniz."
-Entertainment Weekly-

"Kader, umut ve kendini arayışa dair nefes kesici, romantik bir fantezi."
-The New York Times-

"Bir seri nadiren bu kadar nefis başlar."
-Kirkus Review-

"Ustaca yazılmış ve temposu güzel kurgulanmış."
-Publishers Weekly-
(Tanıtım Bülteninden)


28 Aralık 2014 Pazar

9. KKBT Tahrik- K. Bromber | Kitap Yorumu

 Kitap: Driven

Yazar: K. Brombey
Tür:  Erotic, Romance
Yayınevi: Olimpos Yayınları
Seri: Tahrik (#1)
Goodreads Puanı: 4.37


 Rylee Thomas kontrolü elinde tutmaya alışkın bir kadındır. Ama kontrolünü kaybetmesine ve bundan çok hoşlanmasına sebep olacak biriyle tanışır.

Ben kural dışıyım...

İstekli kadınlarla dolu bir dünyada, çapkın ve son derece yakışıklı olan Colton Donavan için zor bir hedefim. O, hayatın her alanında istediğini elde etmeye alışkın biri. Pistte ve pist dışında sürekli, kontrol dışına çıkmak üzere olan bir patenle sorumsuz bir çocuk.

Ben ona istediğini veremem, o da bana ihtiyacım olanı veremez. Ama onun zayıf dış görünüşünün ardında, yaralı ruhunun karanlık sırlarını bir kez gördükten sonra ondan uzak kalabilir miydim?

Aramızdaki cinsel çekim inkâr edilemezdi. Birey olarak kontrolü ele alma ihtiyacımız reddedilemezdi. Ama dünyalarımız çarpıştığında aramızdaki çekim yeterli olacak mıydı, yoksa anlatılmamış sırlar ve irade savaşları bizi ayıracak mıydı?
(Tanıtım Bülteninden)




27 Aralık 2014 Cumartesi

Dört: Bir Uyumsuz Koleksiyon Kitabı- Veronica Roth | Kitap Yorumu


Kitap: Four: A Divergent Story Collection
Yazar: Veronica Roth
Tür:  Young Adult, Dystopia
Yayınevi: Artemis Yayınları
Seri: Uyumsuz (#0.1-0.4)
Goodreads Puanı: 4.25


Tek bir seçim onu geçmişinden kurtaracak, tek bir seçim onu geleceğine kavuşturacak, tek bir seçim tehlikeleri açığa çıkaracak, tek bir seçim onu sonsuza dek değiştirecek, tek bir seçim onu özgürleştirecek.

VeronicaRoth, dünya çapında çok satan Uyumsuz serisine, okurların çok sevdiği Tobias'ın, yani Dört adlı karakterin gözünden yeni bir kitap ekliyor. Transfer, Çömez, Oğul ve Hain başlıklarından oluşan dört hikâyeye ek olarak Tobias'ınTris'le yaşadığı çok özel anların kayıtlarını da içeren Dört, Tobias'ın geçmişine ve kalbinden geçenlere dair heyecan verici ipuçları barındırıyor.

Efsanevi Uyumsuz üçlemesinin başlangıcına tanık olmaya hazır mısınız?
(Tanıtım Bülteninden)

2014 Favorileri | Kitap


Merhaba, 2014 yılının bitmesine sayılı günler kalmışken favorilerim yazısını yayınlamanın vakti gelmişti artık. Bu yıl çok güzel kitaplar okudum ama üzülerek söylüyorum ki okuma hedefimi tutturamadım. Neyse can sıkmaya gerek yok, önümüzdeki yıldan umutluyum. Lafı daha fazla uzatmadan hemen kitaplara geçmek istiyorum. Herhangi bir sıralama yoktur, hepsi benim bebeklerim. :D

Bana Instagramdan ulaşmak isterseniz kullanıcı adım: @thpensieve
Goodreads hesabım: pensieveb
Snapchat: nihanalak
 
Not: Bu yıl 90 kitap okudum ve hedefim 100 dü.


****



1. Labirent: Ölümcül Kaçış- James Dashner

Birinci kitabın yorumu için buraya, ikinci kitabın yorumu için buraya, üçüncü kitabın yorumu için buraya ve ilk kitabın filmi için yaptığım yoruma buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Ah bu serinin ilk iki kitabına bayılıyorum, tam olarak benim sevdiğim türde yazılmış kitaplar. Hızlı okunan, içinde fazlaca merak unsuru bulunan ve sonraki kitap için insanı delirten bir son. Eğer son kitap olan Labirent: Son İsyan berbat bir şekilde bitmeseydi, seri olarak tüm zamanların favorileri arasında yer alacaktı benim için. Eğer okumadıysanız bu seriyi, distopya severlere ilk iki kitap için olsa da seriyi öneririm. Okuyun *-*




2. Fırsatçı- Tarryn Fisher

Fırsatçı'nın kitap yorumu için buraya, Tehlikeli Kızıl'ın kitap yorumu için buraya, Hırsız'ın kitap yorumu için buraya ve Siyah Damar'ın kitap yorumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Ah, bu kadın ve kitapları. Her biri insanı dumura uğratan ve derinden sarsan kitaplar. Ne yazarsa yazsın, düşünmeden ve sorgulamadan kitaplarını alacağım yazarlardan biri. Eğer daha önce okumadıysanız gönül rahatlığıyla her bir kitabını öneririm size. (Zevklerimiz birazcık bile benziyorsa birbirine.) Ama bu yazarı okumaya ilk olarak Siyah Damar'dan başlamayın, Fırsatçı sizin için daha iyi bir seçenek. Neyse. Okuyun. *-*





3. Gölge Ateşi- Karen Marie Moning

Ateş Serisi hakkında hiç spoiler içermeyen yorumumu buradan bulabilirsiniz.

Harry Potter için hep hayatımın serisi, asla bıkmam ve onun gibisini de bir daha bulamam diyordum. Buldum. Ateş Serisi benim için HP'den sonra gelen en muhteşem seridir. Bana kitap öner diyen herkese ısrarla Karanlık Ateş'i al oku diyorum ve demeye de devam edeceğim. Şu seriye hak eden değeri verin artık. *-*






 
4. Duman ve Kemiğin Kızı- Laini Taylor

Yorumu için buraya tık.

Masalsı anlatımıyla çok klişe bir konuyu bile böylesine güzel yazan Laini Taylor'ı önce bi alkışlamak lazım. Sonra da bu kitabı okumayanlara itina ile okutturmak lazım.




5. Ateşli Kalp- Richelle Mead

Adrian. Adrian. Adrian. Vampir Akademisi'nde en sevdiğim karakter oydu, Richelle Mead'in ona çook büyük haksızlık yaptığını düşünüyordum. Neyse, en azından bu seride ana karakter de yüzüm gülüyor azıcık.
Eee Artemis, Gümüş Gölgeler 2015 gibi çıkar inşallah? Hı?





6. Labirent Savaşı- Rick Riordan

Tamam tamam, sakin olun. Ben de bu muhteşem seriyi yeni okuduğum için kendimden utanıyorum ama n'apıyım. Neyse, Percy Jackson Serisinde en sevdiğim kitap oldu kendisi. Eğer seriyi hala okumayan benim gibi kendini bilmezler varsa hemen alsın.^.^

Not: Neden Şimşek Hırsızı'nın fotoğrafını çekmişim inanın bilmiyorum. Şimdi fotoğrafı buraya koyarken fark ettim. :(




7. Meleğin Düşüşü- Susan Ee

Kitabın ayrıntılı yorumu için buraya bakabilirsiniz.

Acaba Kıyamet Sonrası'nı mı yazsam diye uzun uzun düşündüm ve Meleğin Düşüşü'nde karar kıldım. Yahu bu seri çok fazla iyi, kapaklarına bakıp kötü olduğunu düşünmeyin. Melekleri konu alan en iyi seri bence. Yine ülkemizde hak ettiği değeri göremeyen ve bu durumun beni çok üzdüğü kitaplar... Alın ve okuyun lütfen.




8. Çıplak Ölüm- Nora Roberts

Eve Dallas Serisi bu yıl keşfettiğim en muhteşem şey olabilir bence. Hem polisiye, hem aşk hem de iyi gizlenmiş ve tahmini zor bir katil. Şimdilik seriye ara vermek zorunda kaldım, çünkü  Kindar Ölüm'ün baskısı tükendiği için hiçbir yerde bulamıyorum. Çok mutsuzum.

Not: Çıplak Ölüm'ün fotoğrafını çekmeyi unutmuşum, o yüzden toplu fotoğrafta yok ve arka plan farklı.:(




9. Karanlık Zihinler- Alexandra Bracken

Bu kitabı favorilere koyup koymamakta çok kararsız kaldım aslında. Tam olarak kitaba bayılmadım, gerçekten çok iyiydi ama eksik bir şeyler de vardı sanki. Ama 5 puan verdim Goodreads'te ve sanırım burada olmayı hak ediyor. Ülkemizde daha yeni çıktı. Eğer okumadıysanız veya gözünüzden kaçtıysa tavsiye edebilirim.


 


10. Çürük ve Harebe- Jonathan Maberry

Kitabın yorumu için buraya tıklayabilirsiniz.

Bana zombi romanlarını sevdiren kitap, sağ olsun Parodi hala devam kitaplarını çıkarmadı. Çok mutsuzum bu konuda. Ama eğer siz bu kitabı alırsanız yayınevinin devam kitaplarını çıkarma ihtimali yükselir. Bence alın? Zombi romanları okumayanlar bile alsın  bence. Bir denemiş olursunuz. *-* *-*

 


11. Steelheart- Brandon Sanderson

İlk okuduğum Brandon Sanderson kitabı olan Steelheart, özgün bir konuya sahip gerçekten çok iyi bir kitaptı. Elimde iki tane daha Brandon Sanderson kitabı var ve onlar için de çok heyecanlıyım. Gerçekten müthiş bir yazar. Yine distopya severler okumadıysa bu kitabı mutlaka almalısınız.

Aslında bu yıl için 14 tane favori kitap seçicektim ama ciddi anlamda favorim diyebileceğim 11 kitap çıktı. Ama bu demek olmuyor ki sevdiğim kitaplar bu kadar. Tam olarak onlar için çıldırmasam da çok severek okuduğum ve size tavsiye edebileceğim birkaç kitap daha var.

Tersyüz- Amy Harmon (Yorumu için buraya tık.), İlk Defa- Cora Carmack (Yorumu için buraya tık.), Bayan Peregrine'ın Tuhaf Çocukları- Ransom Riggs (Yorumu için buraya tık.), Kağıttan Kentler- John Green (Yorumu için buraya tık.), Kayıp Prens- Jennifer A. Melsen (Yorumu için buraya tık.), Dört- Veronica Roth (Yorumu için buraya tık.)


19 Aralık 2014 Cuma

TERSYÜZ- AMY HARMON | KİTAP YORUMU (OKUMA ETKİNLIGI)



Kitap: Making Faces
Yazar: Amy Harmon
Tür:  New Adult, Romance
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Seri: -
Goodreads Puanı: 4.45
"Tersyüz bize modern yaşamın unutturduğu duyguları hatırlatıyor. Güzellik sadece yüzeysel olabilir ama bu hikâye ta içinize işleyecek ve uzun süre aklınızdan çıkmayacak."
-A Love Affair With Books -

"Zaman zaman sizi neye uğradığınızı şaşırtan bir kitap okursunuz. Bu kitap benim için tam olarak böyleydi. Bugüne kadar okuduğum en güçlü hikâyeydi ve bana inanın, çok çok fazla kitap okuyorum. " - Holly Kelly, Rising kitabının yazarı.-

"Hiçbir Çirkin, Ambrose kadar yakışıklı, hiçbir Güzel de Fern kadar naif olmamıştı! Tersyüz sizi toplum yargılarının ötesine götürerek, yaralı ve genç kalplerin bir attığı bu duygusal hikâyeyle içine çekecek." -Romancekolik-

"Tersyüz, sevginin, arkadaşlığın, kaybetmenin ve hayata dair ikinci bir şansın, duygusal, yürek burkan ama aynı zamanda içinizi ısıtacak, kolay kolay unutamayacağınız öyküsü."
-Tuğçe'nin Kitaplığı-

Ambrose Young okulun en çekici çocuğu ve kasabanın yıldız güreşçisiydi. Uzun boylu ve yapılı bir vücudu, omuzlarına değen saçları ve yakıcı gözleriyle aşk romanlarının kapaklarını süsleyebilecek kadar yakışıklıydı. Fern Taylor bunun farkındaydı ve Ambrose Young'a âşıktı. Belki de bu kadar yakışıklı olduğu için Fern asla onunla birlikte olabileceğini düşünmemişti. Ta ki her şey tersyüz olana ve Ambrose'un eski yakışıklılığından eser kalmayana kadar… Tersyüz, beş genç adamın küçük bir kasabadan kalkıp savaşa gidişinin ve içlerinden sadece birinin geri dönüşünün hikâyesi... Hayatı, benliği, güzelliği kaybetmenin hikayesi... Bir kızın, yıkılmış bir çocuğa ve yaralı bir savaşçının, sıradan bir kıza olan aşkının hikâyesi... Kalp kırıklığının üstesinden gelen bir arkadaşlığın ve bilinen kalıpların dışına çıkan bir kahramanın hikayesi... Tersyüz, hepimizin içinde biraz iyiliğin biraz da kötülüğün olduğunu keşfettiğimiz modern çağın Güzel ve Çirkin'i...
(Tanıtım Bülteninden)




15 Aralık 2014 Pazartesi

Siyah Damar- Tarryn Fisher| Kitap Yorumu


Kitap: Mud Vein
Yazar: Tarryn Fisher
Tür:  Dark, Romance
Yayınevi: Aspendos Yayınları
Seri: -
Goodreads Puanı: 4.03
 

Münzevi yazar Senna Richards otuz üçüncü yaş gününün sabahına uyandığında her şey değişmiştir. Kendisini elektrikli tel örgülerin ardındaki bir kafese tıkılmış ve karların ortasındaki bir eve kilitlenmiş olarak bulan Senna'nın, neden kaçırıldığını öğrenmek için kendisine bırakılan ipuçlarını takip etmekten başka şansı yoktur. Özgürlüğünü geri istiyorsa, dönüp geçmişine bakmak zorundadır. Fakat geçmişi aslında hâlâ hayattadır... Ve onu kaçıran kişi de bulunacak gibi değildir. Kurtuluşu pamuk ipliğine bağlı olan Senna, kısa zaman içinde tüm bunların bir oyun olduğunun fark edecektir. Hem de çok tehlikeli bir oyun. Ve sadece gerçek onu serbest bırakabilir.
(Tanıtım Bülteninden)




7 Aralık 2014 Pazar

Aşık Kim?- Vefa Enver| Kitap Yorumu






Kitap: Aşık Kim?
Yazar: Vefa Enver
Tür: Günümüz Aşk (?)
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Seri: -



Nehir; yirmi iki yaşına kadar ikiz kardeşi Irmak'ın ihtişamlı varlığının gölgesinde kalmış, sade ve duru güzelliğine tezat duygusal ve karmaşık kişiliğe sahip bir genç kız… "Biliyor musun, senin vakti gelince açacak bir gonca olduğunu düşündüm hep ve bence artık vakti geldi, Nehir. Bunu daha fazla uzatmanın anlamı yok. Kendine güvenmeli ve tüm güzelliğinle açmalısın. Ayrıca titreyip durmaktan da vazgeç. Bırak karşındakiler titresin."O iflah olmaz bir hayalperest, umutsuz bir romantik. Mükemmel erkeği bekleyecek kadar saf olmasa da, kendi için mükemmel olanı bekleyecek kadar inatçı ve kararlı…

Bakışlarını gökyüzüne çevirip, umutla parlayan aya baktı. Ve kendi kendine mırıldandı. "Acaba bir gün kendi peri masalımın başrolünü oynayacak mıyım?" Fakat konu erkekler, daha doğrusu Mert olduğunda, tam anlamıyla inatçı ve sivri dilli cadının teki oluyor…"Ne kadar edepsizsiniz, Mert Bey!" "Elimde değil Nehir Hanım, sizi görünce edepli halimden eser kalmıyor!"

Mert; istediğini elde etmeye alışmış, genç, hırslı ve başarılı bir iş adamı. Aşka inanmayıp, evliliği aileler arasında bir çeşit iş anlaşması olarak görüyor... Evlilik, Mert için görevden başka bir şey olmayacaktı. Asla aşk evliliği yapmayacağını biliyordu. Zamanı geldiğinde, çıkarları doğrultusunda en uygun seçimi yapacağından şüphesi yoktu. Yine de önünde Nehir'e doyacağı uzun bir süre vardı. O, âşık olduğu kadına sahip olmak için her şeyi göze alabilecek derecede çılgın, ama onunla evlenmek istemeyecek kadar katı mantıkla hareket eden bir erkek…

"Ah, yani âşık olacak kadar özelim ama evlenecek kadar değil. Öyle mi? Neden? Yeterince zengin olmadığım için mi?" Mert'in Nehir'den vazgeçmeye niyeti yok. Nehir'in ise mükemmelden daha azına razı olmaya… Aşk, tutku, iniş ve çıkışlarla dolu bu ilişkideki çekişmeleri sonlandıracak hangisi olacak dersiniz? Aşk mı, mantık mı?
(Tanıtım Bülteninden)




Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...