30 Haziran 2014 Pazartesi

Sıcak- Maya Banks | Kitap Yorumu


Kitap: Sıcak
Yazar: Maya Banks
Tür:  Romance- Adult Fiction- Erotica
Yayınevi: Epsilon Yayınları 
Seri: Nefes Nefese Üçlemesi (#1)
Goodreads Puanı: 4.00

Gabe, Jace ve Ash: Ülkenin en varlıklı ve güçlü erkekleri. İstedikleri her şeyi elde etmeye alışkınlar. Hemen her şeyi. Gabe'in en büyük hayali ise onun için yasak elma olan bir kadınla fantezi yaşamak. Şimdi o yasak elma yeterince olgunlaşmış durumda...

Gabe Hamilton, Mia Crestwell'i otelin açılışında gördüğünde, aklından geçenler yüzünden cehenneme gideceğini biliyordu. Ne de olsa, Mia onun en yakın arkadaşının kardeşiydi. Ama artık küçük değildi. Gabe de arzularını hayata geçirmek için çok uzun süre beklemişti.
Mia'ya ilk gençlik günlerinden beri ilgi duymuş, onunla ilgili hayaller kurmuştu. Kendisi ondan on dört yaş büyükse ne olmuştu yani? Mia ise onu erişilmez biri olarak görüyor ama bu adama duyduğu tutkudan kurtulamıyordu.
Gabe onu kendi dünyasına çektiğinde, Mia bu adam ve talepleri hakkında bilmediği çok şey olduğunu keşfedecekti. Yoğun ve tutkulu ilişkileri ikisinin de beklemediği bir yolda ilerleyebilir, belki ihanete bile açık olabilirdi.



23 Haziran 2014 Pazartesi

Duman ve Kemiğin Kızı- Laini Taylor| Kitap Yorumu


Kitap: Duman ve Kemiğin Kızı
Yazar: Laini Taylor
Tür:  Fantasy- Young Adult- Paranormal
Yayınevi: Artemis Yayınları 
Seri: Duman ve Kemiğin Kızı (#1)
Goodreads Puanı: 4.06


Bir zamanlar şeytanın ininde, yerde tüylerle oynayan masum bir kızdı.
O, artık masum değil...
Zuzana defteri alırken, arkadaşları Pavel ve Dina, kızın omzunun üzerinden çizimlere bakmak için uzandı. Karou'nun çizim defteri okulda bir efsaneye dönüşmüştü ve elden ele dolaşan defterdeki yeni çizimler her gün hayranlıkla incelenirdi. Bu defter -hayatı boyunca çiziktirdiği doksan ikinci defter- lastik bantlarla sarılıydı ve Zuzana bunları koparırcasına çıkardığı anda defter açılıverdi. Defterin her bir sayfası tutkal ve boyayla öylesine şişmişti ki cildi her an dağılabilirdi. Defter bir yelpaze gibi açılırken Karou'nun özgün karakterleri sayfalar üzerinde harika ve fazlasıyla tuhaf çizgileriyle dalgalandı. Ama kimse bu karakterlerin gerçek olduğunu tahmin bile edemezdi.



21 Haziran 2014 Cumartesi

Cumartesi İlk 10: 2014 Yazında Okumayı Planladığım Kitaplar



Uzun zamandır Cumartesi İlk 10 etkinliğine katılmıyordum, hazır böyle güzel bir konu varken hemen katılayım dedim. Eğer siz de katılmak isterseniz buraya tık.

1. Ölüm Oyunu- Koushun Takami
2. Ateşli Kalp- Richelle Mead
3. Sıcak- Maya Banks
4. Majestelerinin Ejderhası- Naomi Novik
5. Acımasız- Jane Casey
6. Seraphina- Rachel Hartman
7. Direniş (Idhun Günlükleri #1)- Laura Gallego Garcia
8. Ateş Ustası- Maria V. Synder
9. Oniks-Jennifer L. Armentrout
10. Yüzüklerin Efendisi- J.R.R. Tolkien

Yüzüklerin Efendisi için çok kararsızım aslında, bir türlü cesaret edemiyorum. Listemdeki diğer kitaplar ise çok daha önce okumaya karar vermiştim zaten. Umarım yavaş yavaş hepsini bitirebilirim.

17 Haziran 2014 Salı

7. KKBT İlk Aşk- John Green| Kitap Yorumu+ Çekiliş+ Fan Art


Kitap: İlk Aşk
Yazar: John Green
Tür:  Young Adult- Contemporary- Romance
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Seri: -
Goodreads Puanı: 3.81


Konu ilişkiler oldu mu, Colin Singleton'ın tipi Katherine isimli kızlar… Ve konu Katherine isimli kızlar oldu mu, Colin her seferinde terk ediliyor. Tam sayı vermek gerekirse, on dokuz kere. Bir yol macerasına atılan, evden kilometrelerce uzaktaki bu anagram âşığı, hali harap, üstün zekâlı gencin cebinde on bin dolar, peşinde kana susamış bir yaban domuzu ve hemen yanında televizyon bağımlısı, şişman dostu vardır… Ama bir tane bile Katherine yoktur. Yarattığı formülle tüm romantik ilişkilerin geleceğini hesaplamayı uman Colin, Katherine Öngörülebilirliği Teoremi'ni ispatlamak için debelenmekte, tüm Terk Edilenler'in öcünü almanın ve sonunda kızı kapmanın peşindedir. Aşk, dostluk ve ölü bir Avusturya-Macaristan arşidükü, insanın kendisini yeniden keşfetmesini konu alan bu çok katmanlı romana şaşırtıcı bir son ve sıcacık bir yön katıyor.
"Green, bıçak gibi keskin ve zekâ dolu bir başka öykü daha kaleme almış. Komik sayfalarda karşımıza kâh müthiş keyif veren toy ve gösterişçi karakterler, kâh entelektüel bir üslup çıkıyor."
-Booklist-
"Kahkaha attıracak kadar komik… Kendisinden önce gelen pek çok Amerikan yapımı yol öyküsüne hem bir övgü hem de bir taşlama."
-The Horn Book-
"Her detay göz önünde bulundurulmuş, hikâye zarafet ve kaçınılmaz bir devinimle akıp gidiyor."
-New York Times Book Review-
"Diyaloglarla birlikte şiir gibi akıp giden konu yabancı diller, denklemler ve detaylı dipnotlarla canlanıyor. Romantizm, matematik ya da basitçe iyi bir hikâye okumak isteyen herkesin ilgisini çekecek."
-VOYA-
"Bu komik roman üslup açısından Alaska'nın Peşinde ve Aynı Yıldızın Altında'dan ayrılsa da zekice kurulmuş diyaloglar ve merak uyandıran karakterleriyle ortak bir paydada buluşuyorlar."
-Kliatt-
"Romantizm dolu, hüzünlü ve dokunaklı sahnelerden ironik ve eğlenceli üsluba, matematikle harmanlanmış, her şey dâhil bir öykü. Keyifli, gerçekten karmaşık ve müthiş eğlenceli."
-Kirkus Reviews-
(Tanıtım Bülteninden)

13 Haziran 2014 Cuma

İki Mim Bi'Arada!



1.Hayatında en çok sevdiğin yön nedir?
Huzurlu bir hayatım var, sanırım en sevdiğim yönü bu.

2.Sen hiç yağmurun altında ağladın mı?

Hiç ağlamadım. Ağlamayı hiç sevmem. 

3.Diyelim ki sana üç dilek hakkı tanındı. Ama sadece insanları değiştirebileceksin. Neleri, kimleri ya da hangi özellikleri değiştirirdin?

Blogumda siyaset yapmayı sevmiyorum ama yaptıklarıyla ülkemizin içine eden kişileri değiştirirdim. Birazcık sağduyu ya. :(

4. Sen hiç yaz yağmurunda denize girdin mi?

Evet. Bir kere yaz yağmurunda denize girdikten sonra insan hep yağmur gözlüyor. :D

5.Yaşadığın en gülünç durum nedir?

Sevgilimle yeni çıkmaya başladığımızda yanında düşmüştüm, gerçi o kadar sakar bir insanım ki hala düşüyorum. O da alıştı artık bu duruma, beraber gülüyoruz. :D

6. Kendine ünlüler dünyasından bir eş ya da sevgili seçebilseydin, kimi seçerdin? 
George Clooney. Yaş farkı hiç mühim değil, gel bebeğim bana.

7. Hayatın bir film olsa, hangi aktör veya artist oynasın isterdin?
Hayatımın film olması için birazcık da olsa ilginç olması gerekmiyor mu? Yani bütün gün yatağından yatıp kitap okuyan bi kızın niye filmini çeksinler ki? Ama illa çekicez dediniz Emma Watson oynasın isterdim :D

8. Sen hiç halka açık bir alanda kimsenin ne düşündüğünü umursamadan ağladın mı?
Ağlamadım valla, araba sürerken ağlamışlığım var ama.

9. Süperman mi Batman mi? 
Iron Man. :D 

10.Çocukken hepimiz bir nesneyi ya da olayı başka bir şey zannederdik, mesela Eyfel Kulesi’ni elektrik direği sanmak gibi. Senin böyle ilginç düşüncelerin var mıydı? 
Gülhanenin adını kerhane sanardım hahahahahah. Çok utanç verici bir anın sonunda aslında adının Gülhane olduğunu öğrenmiştim. Bu sayılır mı? 

11. Sence hayatın anlamı nedir?
Mutlu olmak. Kimin ne dediğini ve ne düşündüğünü umursamadan hem de.

-

1. Arkadaşınız saçlarını boyatmış, hiç yakışmamış. "Nasıl olmuş" diye sorunca ne dersiniz?
Bırakın saç boyatmayı arkadaşım sınıfa saçına maşa yapıp geldiğinde bu ne be çok çirkin olmuşsun demiştim. Asla tepkimi saklamam, benden de saklanmasını istemem.

2.Evinizde hangisi olsun istersiniz?
Tüm duvarların kitapla dolu olduğu hobi odası.

3.İntikam –soğuk yenen bir yemektir-tatlıdır-gereklidir-gereksizdir-diğer (açıklayınız)
İntikam hakkında pek bir fikrim yok. Çünkü birisinden intikam alamayacak kadar çabuk affediyorum. Bu huyumdan hiç memnun değilim :(

4.Ülkeyi kötülerden temizlemek için hangisi olmak isterdiniz? 
Şu an televizyonda haberler dönüyor ve tetikçi olma isteğim bin kat daha arttı. Ama gerçekçi bir yaklaşım benimsersek eğitmen olmak isterdim, ülkemizin en büyük sorunu cehalet.

Beni mimlediği için Mavi Uçurum'a teşekkürlerimi sunuyor ben de Duygu'yu ve Alican'ı mimliyorum

Bela- Sally Green| Kitap Yorumu


Kitap: Bela
Yazar: Sally Green
Tür:  Fantasy- Young Adult- Paranormal
Yayınevi: Dex Yayınları 
Seri: Half Life Trilogy (#1)
Goodreads Puanı: 3.84

Sen bir cadısın, yarı Ak, yarı Kara. Okuyamıyor, yazamıyorsun ama iyileşiyorsun hızla. Karanlık çökünce kapalı bir yerde kalırsan hasta oluyorsun. Annalise'e çok âşıksın ama Ak Cadılardan nefret ediyorsun. On dört yaşından beri bir kafesin içinde tutsaksın. Kaçmalı ve o korkunç, katil babanı bulmalısın. Bunu başarmalısın, on yedinci yaş gününden önce hem de. Çünkü sen yok edilmesi gereken bir Bela'sın.
"Karanlık ve tüyler ürperticibir hikaye, unutulmaz bir anakarakter."
-Publishers Weekly-
"İyiyle kötünün sınırlarını zorlayan,korkutucu ve çarpıcı bir kitap. Nathan'ınhayatta kalma savaşı incecik bir ipin ucunda -üstelik bu daha başlangıç."
-Booklist-
"Fazlasıyla iyi ve tehlikeli bir şekilde bağımlılık yapıcı."
-Time-
(Tanıtım Bülteninden)


11 Haziran 2014 Çarşamba

Bu Ay Neler Okudum? | Mayıs 2014

Şubat ayından beri Bu Ay Neler Okudum? postu hazırlamadığım fark ettim, tabii ki bunun nedeni üşengeçlik. Aslına bakarsanız son 3 aydır çok çok güzel kitaplar okudum, keşke üşenmeyip sizlerle paylaşsaydım ama okuduğum kitapları anında paylaştığım çok aktif bir instagram hesabım var. Eğer takip etmek isterseniz thpensieve adıyla aratırsanız hesabımı bulabilirsiniz. Ayrıca okuduğum her kitabı güncellediğim goodreads hesabım da var, isterseniz bu iki hesaptan da neler okuduğumu takip edebilirsiniz.

Bakalım mayıs ayında neler okumuşum?



1. Kağıttan Kentler- John Green | Puan: 4/5

2. Cadıların Keşfi- Deborah Harkness | Puan: 4/5

3. Efsane- Marie Lu | Puan: 4/5

4. Kayıp Prens- Jennifer A. Nielsen | Puan: 4/5

5. Assasin's Creed Desmond | Puan: 3/5

6. Alev Deneyleri- James Dashner | Puan: 4/5

7. Deliryum- Lauren Oliver | Puan: 3/5

8. Kalbimi Salla- Michelle A. Valentinel | Puan: 3/5

9. Karanlık Ateş- Karen Marie Moning | Puan: 5/5

5 Haziran 2014 Perşembe

Kayıp Prens- Jennifer A. Nielsen| Kitap Yorumu


Kitap: Kayıp Prens
Yazar: Jennifer A. Nielsen
Tür Fantasy- Young Adult- Adventure
Yayınevi: Nemesis Yayınları
Seri: The Ascendance Trilogy (#1)
Goodreads Puanı: 4.21


4 Çocuk. Tehlikeli bir plan. Ele geçirilmesi gereken bir krallık.
Ascendance topraklarının kralı, kraliçesi ve tahtın varisi olan prensi hain bir tuzakla öldürülmüştür. Bir iç savaşın ya da düşman saldırısının başlaması an meselesidir.
Conner kralın en yakınındaki soylulardan biridir. Ülkeyi kurtarmak için yıllar önce öldüğü düşünülen genç prensle ilgili tehlikeli bir plan yapar. Yetimhanelerden topladığı, prense benzetebileceği dört çocuğu iki hafta boyunca eğitir. Bu sürenin sonunda onlardan birini seçerek prens yapacak ve halkın huzuruna çıkaracaktır.
Çocuklar, iki haftanın sonunda seçilen kişi olmazlarsa öldürüleceklerini bilmektedirler. Aralarında ezici bir rekabet başlar. Bu çocuklardan biri olan Sage'nin ise hem rekabete ortak olması hem de kendi sırrını saklamayı başarabilmesi gerekmektedir.
"Keskin zekası ve kurnaz karakteriyle ile Sage, okurların gerçekten ilgisini çekecek ve yaşadığı hikâyeyi merakla takip etmelerini sağlayacak."
-The Wall Street Journal-




1 Haziran 2014 Pazar

Mim: Nedir Ne Değildir?



Kristal Kitap beni mimlemiş, uzun zamandır bu tip etkinliklere katılmıyordum. Geri dönüş için çok güzel bir mim oldu. Daha fazla uzatmadan sorulara geçelim.

Blog açma hikayeniz nedir?

Blog açmadan önce de kitap bloglarını okuyordum, bir gün dedim ki ben neden açmıyorum? Böylece açmaya karar verdim. İlk başlarda çok zorlandım ama iyi ki açmışım.

Blog isminiz nereden geliyor? Neden bu isim?

Blog ismim Harry Potter'dan geliyor. HP'nin yeri bende çok ayrıdır, okumaya ve fantastik şeylere olan düşkünlüğümün başlangıcıdır. Pensieve, Dumbledore'un zihni karmaşık olduğunda anılarını aktardığı kase gibi bir şey, türkçe adıyla Düşünseli. Eh ben de kitaplar, diziler ve filmler hakkında kafamda ne varsa buraya aktarıyorum.

Hangi mevsimi seversiniz?

Aslında her mevsimin insanıyımdır ben. Ama mutlaka bir seçim yapmam gerekirse ilkbahar derim.

Bu mevsim size neyi çağrıştırıyor?

Çimen kokusu! 

Kırmızı ruj mu eyeliner mi?

Eyeliner. Ruj sürmeyi çok sevmiyorum, sürsem bile doğal tonlarda olmasına özen gösteriyorum.

Blog yazmak sana ne kazandırdı?

Blog yazmak bana kesinlikle güzel insanlar kazandırdı. Çevremde kitap okuyan kimse olmadığı için düşüncelerimi ve fikirlerimi tartışacağım kimsem yoktu. Blogum sayesinde kitap karakterleri hakkında dedikodu yapacak bir sürü dostum var. :)

Kitap okumak mı bir şeyler yazmak mı?

Kitap okumak, hazırı severim ben. 

Şiir mi roman mı hikaye mi?

Roman.

En çok etkilendiğin film?

Benim için tüm zamanların en iyi ve en çok etkilendiğim filmi Léon. Shaaape off myy heaarrrtt.

Hangi tür kitap/film?

Kitapta fantastik okumayı seviyorum. Film için vazgeçilmez türüm aksiyon.

Öğrenci olmak mı iş hayatı mı?

Hiç iş hayatım olmadı ama iş hayatım olsaydı bile öğrenci olmayı seçerdim sanırım. Benim için öğrenci olmak demek rahat yaşayabilmek demek.

Kitap okumak mı film izlemek mi?

Kesinlikle kitap okumak.

Klasik giyinmek mi spor giyinmek mi?

Asla klasik giyinemem, geçen gün staj görüşmesi için giyindim de kendime gülmekten evden çıkamadım. Cevabım spor giyinmek, kot pantolonum ve spor ayakkabılarımla ayrılmaz bir bütünüz.

Almaktan asla vazgeçmeyeceğiniz şey ne?

Kitap.

En sevdiğin yemek nedir?

Tam bir pırasa yemeği aşığıyım. Her gün yiyebilirim. Kabak dolmasını da çok severim. Of canım çekti :(

En sevdiğin dizi?

Yok. Şu sıra SPN iyice klişe olmaya başladığı için zaten keyifsizim, bu soru resmen yarama tuz bastı. Teen Wolf'u seviyorum, Fringe çok güzel diziydi.

Özel bir yeteneğin olsa bunun ne olmasını isterdin?

Ölümsüzlük bir yetenek sayılıyor değil mi? Sonsuza kadar yaşamak isterdim.

Hasta olmanın en kötü yanı nedir?

Kusmak. En nefret ettiğim şeydir. Migrenim olduğu için sık sık başıma geliyor. :(

Alınacak listen var mı? İlk 5'i nedir?

Yazlık bir elbise
Sandalet
Güneş gözlüğü
Güneş kremi
Telefon kabı

İlk aldığın makyaj malzemesi nedir?

Rimeldi sanırım, tam olarak hatırlayamıyorum.



Özellikle birisini mimlemiyorum, yapmak isteyen herkesi mimlemiş olayım. Umarım soruları okurken keyif almışsınızdır, ben cevaplarken çok keyif aldım.

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...