29 Mart 2014 Cumartesi

İlk Defa- Cora Carmack| Kitap Yorumu




Kitap: İlk Defa
Yazar: Cora Carmack
Tür:  Yeni Yetişkin-Günümüz- Aşk
Yayınevi: Pena Yayınları
Seri: Losing It (#1)
Goodreads Puanı: 3.83

Üniversitenin tek bakiresi olarak mezun olmak istemeyen Bliss hızlıca birini bulup bu işi çözmeye karar verir. Mümkün olduğunca çabuk... Tek gecelik bir ilişki... Bliss o kişiyi bulur ancak gerçekten gülünç bir bahaneyle onu yatakta bırakarak kaçar. Ertesi gün sınıfa giren yeni tiyatro öğretmeni ona çok tanıdık geliyordur. Bliss tam sekiz saat önce onu yatakta bırakmıştır... Yalnız... Çıplak...
(Tanıtım Bülteninden)



26 Mart 2014 Çarşamba

Bu aralar ben..

Bugün bloguma bakarken farkettim ki uzun zamandır dizi ve film yorumları yapmıyor, favorilerimi yazmıyormuşum. Neden bu kadar boşladığımı inanın bilmiyorum ama okul, sınavlar ve staj derken tur kitapları hariç blogumda pek bir şey paylaşamadım. Bu postu, daha sistematik bir şekilde paylaşım yapacağıma dair verdiğim söz olarak düşünün.



 



Uzun zamandır güncel olarak takip ettiğim diziler dışında -Supernatural, Pretty Little Liars, Teen Wolf-  The Walking Dead izlemeye başladım, ikinci sezonunu daha dün bitirmiş bulunmaktayım ve çıldırıyorum. Bu dizi ciddi anlamda sinirlerimi bozuyor, sayesinde dizi karakterleriyle kavga etmek yeni alışkanlıklarım arasında. Aynı zamanda daha yeni başlayan iki diziyi daha izlemeye başladım Ressurection ve Believe. Believe tam olarak beklentilerimi karşılamasa da ilk sezonu izlemeye devam etmeyi düşünüyorum. Resurrection ise bana göre 2014 yılının bombalarından biri, şimdilik en severek izlediğim dizi bu. Ressurection ve Believe'in henüz üç bölümü yayınlandı.
İlk bölümlerini izleyip, bir daha izlememek üzere rafa kaldırılan bir iki dizi var. Bunlardan biri The 100 , diziyi  merakla bekleyip büyük hayal kırıklığı yaşadım.




Uzun zamandır oturup sonuna kadar izleyebildiğim birkaç film var. Bunlardan biri Harry Potter ve Felsefe Taşı. İzlediğim andan beri kitapları yeniden okumak istiyorum, en kısa zamanda Harry Potter maratonu yapacağım sanırım. Diğer bir izlediğim film ise Ateşi Yakalamak, ikinciye izledim filmi ve bir kez daha söylüyorum izlediğim en iyi uyarlamaydı. Son olarak izlediğim film ise Buried. Sonuna kadar nefesimi tutarak izledim, bu tip filmler beni çok etkiliyor.





Şu an okumakta olduğum iki kitap var. Biri Mekanik Prenses, Cehennem Makineleri serisinin üçüncü ve son kitabı. Bana göre serinin diğer kitaplarıyla karşılaştırıldığında daha vasat. Kitabın ilk yarısını kendimi zorlayarak okudum, umarım bundan sonra olaylar hareketlenir. Ayrıntılı yorumu yakın zamanda burada olacak. Diğer okuduğum kitap ise Sana Kapıldım. Daha ilk 100 sayfasını okumama rağmen şimdiden çok sevdim, devamını büyük bir merakla bekliyorum.

İzlediğim diziler hakkında en kısa zamanda daha ayrıntılı bir yazı yazmayı planlıyorum, takipte kalın. :)

Not: İsimlerin üzerine tıklarsanız ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz. Imdb ve Goodreads.

Güncelleme: Sana Kapıldım bitti bile, çok sevdim!

13 Mart 2014 Perşembe

3. KKBT Devrim 19- Gregg Rosenblum| Ön okuma+Çekiliş



Kitap: Devrim 19
Yazar: Gregg Rosenblum
Tür:  Bilim-Kurgu, Distopya
Yayınevi: Elf Yayınları
Seri: Devrim 19 (#1)

Homeland ve Son Durak filmlerinin yaratıcılarından, benzerini görmediğiniz sinematik bir gerilim, Devrim 19.
Yirmi yıl önce savaşlarımızda mücadele etmeleri için tasarlanmış robotlar savaş alanını terk etti. Ardından silahlarını bize çevirdiler.
Sadece bir avuç insan 2071 robot devriminden kaçabildi. Ormandaki gizli bir insan topluluğunda aileleriyle birlikte yaşayan Kevin, Nick ve Cass şanslı olanlar arasındalar.
Ancak daha sonra onların köyü de tespit edildi ve kaçmayı başarmış insanlarsa robotlar tarafından ele geçirildi. Ailelerini yitirmiş olan bu gençler, hayatta kalan insanları kurtarmak için en büyük düşmanları tarafından yönetilen şehre sızarak her şeyi riske attılar.
Devrim 19, diğerlerinden farklı bir sinematik gerilim. Dinamik karakterleriyle büyük ses getiren yapıt, aksiyon, dram, gizem ve romantizme, kısaca genç okurların istediği her şeyi içinde barındıyor. Kaçırılmaması gerekilen bu sürükleyici hikâye, Gregg Rosenblum'ın ilk romanı.










8 Mart 2014 Cumartesi

Anna Kan Giyinmiş Kız- Kendare Blake | Kitap Yorumu


Kitap: Anna Kan Giyinmiş Kız
Yazar: Kendare Blake
Tür:  Young-Adult, Paranormal
Yayınevi: Martı Yayınları
Seri: Anna (#1)



Düşünceler zamanla bulanıklaşıp kaybolur ama gözler hiçbir şeyi unutmaz…
Cas Lowood, ihbarlar üzerine hayaletlerin peşine düşerek onları yok eden bir hayalet avcısıdır. Yeni görevi ise, evine adım atan herkesi acımasızca öldüren hayalet Anna Korlovu yakalamak ve ondan kurtulmaktır.
Fakat Cas bu kez daha önce hiç rastlamadığı türden bir hayaletle karşı karşıyadır. Annanın içindeki, insanları öldürme isteğinin nedenini öğrendiğinde onun hayatına ve ölümüne dair sırlarla örülü gerçekleri de su yüzüne çıkarır.
Yirmi beşten fazla dile çevrilen ve birçok ödül alan Kan Giyinmiş Kız sizleri doğaüstü fantastik kurgunun romantik öğelerle harmanlandığı sıra dışı bir hikâyeyle tanıştırıyor.
YORUMLAR
"Tamamen orijinal, özgün ve eğlendirici bir kitap. Korku türündeki en iyilerin arasında olabilecek kadar harika. Devam kitaplarını da okumayı isteriz."
-Kirkus Reviews-
"Case bayıldım! Vârisi olduğu dünya ise oldukça canlı ve merak uyandırıcı. Işıkları açarak uyumaya hazır olun çünkü bu kitabın dişleri var. Hem de sipsivri."
-Stacey Kade-




5 Mart 2014 Çarşamba

Bu Ay Neler Okudum? | Şubat

Şubat ayını tam 8 kitap okuyarak bitirmişim. Bu demek oluyor ki uzun zamandır istediğim okuma hızıma yeniden ulaşmışım. Okuduğum 8 kitaptan 4'ünü blogumda yorumlamışım, iki kitap yorumu da yolda. Takipte kalın lütfen!

Bakalım neler okumuşum?



1. Mekanik Prens- Cassandra Clare

Yorumu çok yakında burada olucak ama kitaba bayıldığımı belirtmeliyim. Muhteşemdi!

Puan: 5/5

2. Dengesiz Bir Aşkın Anatomisi- Duygu Özlem Yücel

Uzun zamandır okuduğum ilk Türk yazar oldu kendileri, kitap içimi dağlasa da çok sevdim. Yorumumu okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Puan: 4/5

3. Vampir Akademisi- Richelle Mead

Vampir Akademisi'ni uzun zamandır ilk defa okudum, filmden önce hatırlatma olması amacıyla okumuştum ve eskisi kadar deli olmadım kitaba. O zamanki hayranlığım okuduğum ilk vampir romanı olmasından kaynaklanıyormuş ama kesinlikle kötü olduğunu düşünmeyin oldukça güzel bir kitap.

Not: Film hakkında yorumumu bekleyenlere sesleniyorum, gelmeyecek. O kadar kötüydü ki tüm hücrelerimle hâlâ unutmaya çalışıyorum filmi.

Puan: 4/5

4. Sen Benim Diğer Yarımsın- Holly Bourne

Kitap Kurtları Blog Turu kapsamında incelediğimiz Sen Benim Diğer Yarımsın, okuması oldukça eğlenceli bir aşk kitabıydı. Doğru tespitlerle dolu bu kitabı okumanızı öneririm. Yorumumu görmek isterseniz buraya tıklamanız yeterli.

Puan: 4/5

5. Boğulan Kız- Caitlin R. Kiernan

Yine tur kapsamında incelediğimiz bir kitap olan Boğulan Kız, ilginç ve oldukça sarsıcı bir kitaptı. Yorumuma ulaşmak için buraya tıklayın.

Puan: 4/5

6. Çürük ve Harabe- Jonathan Maberry

Bana zombi romanlarını okumayı sevdiren kitap olarak tarihe geçmiş bulunmakta. Yorumu okumak için buraya tıklamanız yeterli.

Puan: 5/5

7. Mutlu Ölüm- Nora Roberts

Ah, bu seriye aşık olduğumu her yere yazıyorum ama cidden aşığım. Karakterler, yaratılan dünya, Roarke. Bu seriyi hiç blogumda incelemedim çünkü nasıl yapacağımı bilmiyorum, ne zaman denesem saçmalıyorum. Belki alıntı postu yaparım.

Puan: 5/5

8. Anna Kan Giyinmiş Kız- Kendare Blake

Yorumu çok yakında blogumda bulabilirsiniz ama beklediğimi bulamadığım bir kitap oldu.

Puan: 3.5/4

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...