15 Aralık 2014 Pazartesi

Siyah Damar- Tarryn Fisher| Kitap Yorumu


Kitap: Mud Vein
Yazar: Tarryn Fisher
Tür:  Dark, Romance
Yayınevi: Aspendos Yayınları
Seri: -
Goodreads Puanı: 4.03
 

Münzevi yazar Senna Richards otuz üçüncü yaş gününün sabahına uyandığında her şey değişmiştir. Kendisini elektrikli tel örgülerin ardındaki bir kafese tıkılmış ve karların ortasındaki bir eve kilitlenmiş olarak bulan Senna'nın, neden kaçırıldığını öğrenmek için kendisine bırakılan ipuçlarını takip etmekten başka şansı yoktur. Özgürlüğünü geri istiyorsa, dönüp geçmişine bakmak zorundadır. Fakat geçmişi aslında hâlâ hayattadır... Ve onu kaçıran kişi de bulunacak gibi değildir. Kurtuluşu pamuk ipliğine bağlı olan Senna, kısa zaman içinde tüm bunların bir oyun olduğunun fark edecektir. Hem de çok tehlikeli bir oyun. Ve sadece gerçek onu serbest bırakabilir.
(Tanıtım Bülteninden)








Şu an hayattan tüm beklentimi kesmiş şekilde yatağımda uzanıp bu yorumu yazıyorum. Nasıl oluyor da Tarryn Fisher beni bu denli çok etkliyor, her kitabın sonunda beni depresyona sürüklüyor inanın aklım almıyor. Benim üstümde bu denli olumsuz etkileri olduğu halde neden kitaplarını okuyorum bu kadının onu da bilmiyorum. Bildiğim tek şey bu kadının tam bir sadist olduğu ve biz okurlara işkence etmekten büyük bir zevk aldığı.

Kitabın konusunu filan anlatmayacağım, zaten istesem de anlatamam. Tam olarak neyi anlatmam gerektiğini kestiremiyorum çünkü. O kadar yoğun, o kadar karanlık bir kitaptı ki herhalde bu yıl okuduğum en sorunlu kişiliğe sahip ana karakteri okumuş oldum.Tarryn Fisher'ın daha önce ülkemizde çıkan diğer serisini okuduysanız size tanıdık gelen birkaç şey olacaktır mutlaka.



Mesela her ne olursa olsun -kadın karakterimiz dünyadaki en sorunlu insan olsa bile- erkek karakterimiz onu sevmekten asla vazgeçmez, hayatına devam eder ama asla onu geride bırakamaz. Kadın karakter aşırı derecede sorunlu, yaralı ya da siz ne demek isterseniz işte o tipte birisi olur ve kitabın sonuna kadar kafasını kuma gömüp aşkını görmez. Ve kitapları asla tam olarak mutlu bir sonla bitmez. Hiçbir şey güllük gülüstanlık olmaz ve okuyucuyu ağzı bir karış açık bırakır.

 Siyah Damar diğer kitaplarıyla bu kadar benzerliği olmasına rağmen bir o kadar da farklıydı. Fırsatçı serisine benzer bir kitap bekliyordum, evet  biraz daha karanlık bir kitap olabilirdi ama böylesine sorunlu kişiliğe sahip bir karakter benim hayallerimin ötesindeydi. Ve daha etkileyiciydi sanki. Ama yine de kitabı tek oturuşta bitiremedim, ilk 130 sayfayı okuyunca bir gün ara verdim. Kendimi zihnen kitaba hazırladım ve tekrar başına oturdum.

Bu kadar boş laf zırvaladıktan sonra hala kitabı alıp almama konusunda kararsızsanız lütfen kararsızlığınızı bir kenara bırakıp okuyun. LÜTFEN.

Puanlama: 5/5

4 yorum:

  1. Teşekkürler yorumun icin.Tarryn fisher denince söz bitiyor gerçekten.Kitabı aldım ama henüz okumadım.fırsatçı beni benden almıştı zaten.Ayrıca landscape diyeyim siz anlayın ... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Fırsatçı'yı daha çok sevdim sanırım ya. Tam olarak karar veremesem de :D

      Sil
  2. Bu kadın ne yazsa gözüm kapalı alır, okurum. Acı çekmekten hoşlanıyorum sanırım. :D Ayrıca hislerime de tercüman olmuşsunuz resmen. Kitabı bitirdiğimde başım fena halde ağrıyordu! Çok yoğun bir kitaptı. )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay benim de başım ağrıyordu *-* Aynı şeyleri düşündüğümüze ve hissettiğimize sevindim :D

      Sil

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...