5 Haziran 2014 Perşembe

Kayıp Prens- Jennifer A. Nielsen| Kitap Yorumu


Kitap: Kayıp Prens
Yazar: Jennifer A. Nielsen
Tür Fantasy- Young Adult- Adventure
Yayınevi: Nemesis Yayınları
Seri: The Ascendance Trilogy (#1)
Goodreads Puanı: 4.21


4 Çocuk. Tehlikeli bir plan. Ele geçirilmesi gereken bir krallık.
Ascendance topraklarının kralı, kraliçesi ve tahtın varisi olan prensi hain bir tuzakla öldürülmüştür. Bir iç savaşın ya da düşman saldırısının başlaması an meselesidir.
Conner kralın en yakınındaki soylulardan biridir. Ülkeyi kurtarmak için yıllar önce öldüğü düşünülen genç prensle ilgili tehlikeli bir plan yapar. Yetimhanelerden topladığı, prense benzetebileceği dört çocuğu iki hafta boyunca eğitir. Bu sürenin sonunda onlardan birini seçerek prens yapacak ve halkın huzuruna çıkaracaktır.
Çocuklar, iki haftanın sonunda seçilen kişi olmazlarsa öldürüleceklerini bilmektedirler. Aralarında ezici bir rekabet başlar. Bu çocuklardan biri olan Sage'nin ise hem rekabete ortak olması hem de kendi sırrını saklamayı başarabilmesi gerekmektedir.
"Keskin zekası ve kurnaz karakteriyle ile Sage, okurların gerçekten ilgisini çekecek ve yaşadığı hikâyeyi merakla takip etmelerini sağlayacak."
-The Wall Street Journal-







Kayıp Prens, sevgili Duygu'nun önerisiyle sepetime attığım bir kitaptı. Elime geçtiği gibi kitabı okumak içimden gelmemişti ve biraz bekletmeye karar vermiştim. Keşke bekletmeseydim, beklentilerimin çok üstünde bir kitap çıktı.

Kısaca konusuna değinirsek; Kitaba başlarken Conner'ın -kralın etrafındaki soylulardan biri- yetimhanelerden çocuklar topladığını okuyoruz. Ana karakterimizde toplanan çocuklardan biri, oldukça zeki olan Sage diğer çocuklarla arasındaki görsel benzerliğin farkına varıyor ve Conner'ın onları yanına çalışan olarak almadığının farkına varıyor. İlk başta kaçmak için elinden geleni yapan Sage, kaçamayacağının farkına varıyor ve oyuna ayak uydurmaya karar veriyor. Böylece hikayemiz başlıyor.
Kitabın arka kapak yazısı zaten yeterince  bilgi veriyor ama ben genelde kitabı alırken arka kapak yazısını okumam çünkü çoğunlukla benim için spoiler sayılacak şeyler yazıyor. Benim için Goodreads puanı ve zevkine güvendiğim birisinin önerisi yeterlidir. İyi ki arka kapak yazısına bakmamışım, okuduktan sonra bir göz attım da gerektiğinden fazla bilgi verilmiş.

Kayıp Prens oldukça akıcı bir kitap, elinize aldığınız an sayfaları hızlıca çeviriyorsunuz ve sona ne zaman geldiğinizin farkına varmıyorsunuz. Ama benim için bir sorun vardı daha ilk sayfaları okurken, kitabın sonunda sizi şaşırtmak için kullanılacak şeyi tahmin etmiştim. Ya çok fazla kitap okumanın sonucunda bazı şeyleri tahmin edebilecek duruma geliyorsunuz ya da yazarın başarısızlığı. Aslına bakarsanız yazarın başarısızlığı olduğunu pek sanmıyorum çünkü çoğu şeyi tahmin etmeme rağmen kitap akıclık namına hiçbir şeyini kaybetmiyordu. Hâlâ aynı hevesle kitabı okumayı sürdürdüm ve sona geldiğim zaman ikinci kitabın elimin altında olmasını diledim. Ne yazık ki ikinci kitaba sahip değilim ama en kısa zamanda alıp okumak için sabırsızlanıyorum.

Biraz da karaktere değinirsek, her karakteri sevdim yani şöyle dişe dokunur kötü bir karakter yoktu. Zaten bana kalırsa kitabın en büyük eksikliği de buydu. Sage hareketleriyle zaman zaman beni sinir krizine soksa da oldukça tutarlı bir karakterdi. Zaten kitabın sonlarına doğru Sage'in neden öyle davrandığını anlıyoruz.

Güzel çevirisiyle, akıcı anlatımıyla ve heyecanlı sonuyla kesinlikle okunmaya değer bir kitap Kayıp Prens. Tavsiye listemin başlarında yer alıyor, umarım serinin devam kitapları da böyle güzeldir.

Puanlama: 4/5

4 yorum:

  1. Merhaba blogunu severek takip ediyorum seni de seviyorum :) benim sana sorum olacaktı acaba korsan kitaba karşımısın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, öncelikle blogumu ve beni sevmene çook mutlu oldum. Teşekkür ederim *.* Evet korsan kitaba karşıyım, hatta kitaplığımda yaklaşık 280-300 kitap var ve içlerinden yalnızca 1 tanesi korsan. O da geçen gün yaptığım takas sonucunda oldu. Bana orijinal denilen kitap korsan çıktı. Neyse sonuçta bir kitap sever olarak korsan kitapların yayınevlerine ve yazarlara haksızlık olduğunu düşünüyorum. :)

      Sil
    2. Ben de seninle aynı fikirdeyim tamamen yayın evine ve yazara hakaret olarak görüyorum ama çok kitap okuyan birisiyimdir ve ailem kitap fiyatlarından dolayı şikayetçi ne yapacağımı bilmiyorum :( Acaba senin önerebileceğin güvenli bir site var mı? Ne yapacağımı bilmiyorum ve bu beni çok üzüyor:( şimdiden teşekkürler :)

      Sil
    3. Eğer bana yan taraftaki iletişim formundan mail adresini yazabilirsen çok daha kolay bir şekilde yardımcı olabilirim sana. Kapıda ödeme mi yoksa kredi kartı mı kullanarak alışveriş yapıcaksın önce onu bilmem lazım. Ama bu aralar internette çok fazla indirim oluyor yani normal kitapçılardan kitap almaktan daha kârlı.

      Sil

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...