30 Temmuz 2013 Salı

Tatlı Bela- Jamie McGUIRE | Kitap Yorumu



Bu yorumu yazarken bile kendimden nefret ediyorum, herkes Travis diye dağları taşları delerken, kayıtsız bir şekilde yerimde oturduğum için kendimi hiç affetmeyeceğim. Nasıl böyle bir kitabı görmezlikten geldim inanın bilmiyorum. Yorumda da sıkça bahsedeceğim gibi bayıldım! Eğer hâlâ okumayan varsa hemen gidip kitabı alsın.



Travis Maddox ve Abby Abernathy bir dövüş sırasında karşılaşırlar. Travis yakışıklı ve kötü çocuktur ayrıca bütün kızlar da onun peşindedir. Abby içinse kaçtığı geçmişinden kopup gelmiş gibi duruyordur ve onun bütün çekiciliğine rağmen ondan uzak durmalıdır. Tabii ki duramıyor ve böylece biz Abby'nin o salak saçma hareketlerini okumak zorunda kalıyoruz! Abby ne yapacağına karar vermeye çalışırken, Travis durmadan Abby için çabalıyor. Hiç bir kıza değer vermeyen Travis'in bu hali okulda garip karşılanıyor ve gözlerden uzak durmaya çalışan Abby spot ışıklarının altında kalıyor. Kitap hem güldürüyor hem de gözlerinizi dolduruyor.- ya da ben sulu gözlülük yapmış olabilirim-








Kitaptaki diğer karakterlere de değinmek istiyorum, America ve Shelpy de çok eğlenceli karakterlerdi. Aralarında geçen diyaloglara durmadan sırıttım ve okurken, bazen keşke biraz daha yer verilseydi dedim bu iki karaktere. Ayrıca Travis'in ailesi mükemmeldi, insan öyle bir ailenin içine düşmek için ne gibi sevap işlemiştir bilmiyorum ama bana da acilen bir Travis ve ailesi lazım.

Spoiler vermeden son bir kaç şey daha söylemek istiyorum, Travis yüzünden çokça gözlerim doldu ve Abby denen ne olduğu belirsize iki tokat atmak istedim bütün kitap boyunca. Ne istediği belli olmayan karakterlerden nefret ediyorum. Ayrıca Travis yüzünden  ''Bu erkekse benim çevremdekiler ne?!'' diye depresyona girdim. Yazarlar, böyle karakterler ortaya koydukça insanın beklentisi artıyor. :(




Son olarak, kesinlikle herkese tavsiye ediyorum. Hazır yakında ikinci kitabı da çıkacakken gidip kitabı alın ve Travis'in büyüsüne kapılın.





29 Temmuz 2013 Pazartesi

Bu Ay Neler Okudum?- Temmuz

Yaz gelince insanın içine bir rehavet çöküyor resmen, bu ay 9 kitap okuyabildim. Günlerimi film ve dizi izleyerek geçiriyorum, kitap okumak ikinci plan da şu sıralar. Neyse, konumuza dönersek bu ay okuduğum bütün kitaplara bayıldım. Hepsi mükemmeldi. Bazılarını incelemedim henüz eğer incelememi isterseniz yorum bırakmanız yeterli.




















1.Altın Zambak- Richelle Mead

Tek kelimeyle müthişti. İçinde Adrian olur da ben beğenmez miyim? Puanlama; 5/5

2.Cam Ev- Rachel Caine

Kitap hakkında ki düşüncelerimi öğrenmek isterseniz; Cam Ev Kitap YorumuPuanlama; 3/5

3.Acımasız- Sara Shepard

Sevimli Küçük Yalancılar serisinin 5. kitabı. Bu serinin elimdeki bütün kitaplarını bitirdiğim için çok mutluyum. Puanlama; 3/5

4.Bıçak Sırtı- Tess Gerritsen

Kitap hakkında ki düşüncelerim öğrenmek isterseniz; Bıçak Sırtı Kitap YorumuPuanlama; 4/5

5.Aynı Yıldızın Altında- John Green

Kitap hakkında ki düşüncelerimi öğrenmek isterseniz; Aynın Yıldızın Altında Kitap Yorumu.
Puanlama; 5/5

6.Kan Ateşi-Karen Marie Moning

Yine çok güzel bir Ateş Dizisi kitabıydı. Bu seri daha ilk kitabında favorilerim arasına girmişti. Puanlama; 5/5

7.Yakut Kırmızı- Kerstin Gier

Yeni bir seriye başlamak isteyenlere önerimdir. Çok güzeldi.  Puanlama; 5/5

8.Death Note 1

Bu ay ilk manga deneyimimi yaşadım ve sonuç olarak gerçekten eğlendim. Benim çok hoşuma gitti. Bu yazıyı hazırladıktan sonra da ilk animemi izlemeye gideceğim. Puanlama; 4/5

9.Tatlı Bela- Jamie McGUIRE

En kısa zamanda yorumu gelicek. Puanlama; 5/5

28 Temmuz 2013 Pazar

Kitap Çekilişi



Uzun zaman önce çekilişlere katılmayacağıma karar vermiştim ama bunu görünce dayanamadım. Eğer siz de katılmak isterseniz buraya tıklayın.

24 Temmuz 2013 Çarşamba

Kitap Alışverişi-Temmuz

Uzun zamandır yaptığım en yüklü alışveriş bu oldu sanırım. Şöyle bir kaç ay yeni kitap çıkmazsa çok mutlu olucam çünkü kitaplar arasında boğulmuş durumdayım. Neyse aldığım kitaplara şöyle bir göz atalım.


Canavarlar Denizi- Rick Riordan

Bir gün birisi çıkıp size Antik Yunan tanrılarının hala hayatta olduklarını söylese ne yapardınız? Ya ailenizden birinin bu tanrılardan biri oldugunu öğrenseniz? Olağanüstü güçlere sahip olduğunuzun farkına varsanız? 
(Tanıtım Bülteninden)

Yayınevi: Doğan Egmont Yayıncılık| İlknoktaD&R, OkuOku





                                                                               
Ahmaklar Şöleni- Rachel Caine

Morganville'de vampirler ve insanlar aranan huzura kavuşmuş gibi görünüyor. Claire'se bu barış ve sükunet ortamına bir an için bile kanmadı. Özellikle Bay Bishop'ın ziyareti şüphe uyandırıcıydı. Ne de olsa adam eski bir vampirdi. Dahası Claire'in bildiği kadarıyla durmuş oturmuş, mutlu bir yaşam gelecek hayalleri arasında yer almıyordu. Bir şeylerin peşindeydi. Kesin, ama neyin? Claire, Bay Bishop'ın şeytani tuzağını, şöleni andıran dev bir baloda farkedecekti. Bu adamın kasabada yaşayan ölümlü ve ölümsüz ahali için ürkütücü planları vardı. Tabii yoluna çıkan olmazsa. Hem fazla ipucu vermeden söyleyelim. Zafer bazen aşka saklanır!

Yayınevi: Artemis| D&R, İlknokta, OkuOku







Mavi Büyü- Richelle Mead

Sydney derinden sarsıldığı yasak bir anın sonrasında, Simyacı öğretileriyle kalbinin arzuları arasına bir çizgi çekmeye çalışıyor. Sonra nihayet, ele avuca sığmaz ve büyüleyici Marcus Finch'in izini buluyor. Marcus, teşkilatın varlığını reddettiği eski bir Simyacı ve artık hayatını bir kaçak olarak sürdürüyor. Sydney, Marcus'un yardımıyla, hayatı boyunca sadık kaldığı grubun, gerçeği kendisinden gizlediğini fark ediyor. 
Altın zambak dövmesinin Sydney'in üzerinde sandığından daha büyük bir etkisi olabilir mi? Sydney yaşadıklarıyla uzlaşmak için çabalarken, bir yandan da, giderek artan büyülü güçleriyle, genç ve güçlü cadıları hedef alan şeytani bir büyü kullanıcısının peşine düşmek zorunda kalıyor. Büyü yapmak şimdiye dek öğrendiği her şeye ters, ama tek umudu bu özelliğini kucaklamak, yoksa sıradaki kurban bizzat kendisi olabilir. Yolunu çizmek Sydney için sandığından da zor. Ama belki mantığının yerine kalbini dinlerse, nereye ait olduğunu bulabilir...

Yayınevi: Artemis| D&R, İlknokta, OkuOku



                                              
                                                   

Tatlı Bela- Jamie McGuire
Abby Abernathy karanlık geçmişiyle arasına mesafe koymuş olan, alkol kullanmayan, küfür bile etmeyen kendi halinde bir kız, fakat hayatını dövüşerek kazanan ve vücudu dövmelerle kaplı yakışıklı Travis Maddox onun hayatını değiştireceğe benziyor. İyi kız ve kötü çocuk… Bu birliktelik bir aşkın mı habercisi yoksa bir felaketin mi?
Tatlı Bela sadece bir “bestseller” değil, uluslararası bir fenomen. Yayımlandığı günden beri tüm dünyada büyük yankı uyandıran bu kitabı okumayan kalmayacak.
Yayınevi: Yabancı| D&R, İlknokta, Okuoku


                                              


Ölüm Şarkısı- P.J. Parrish

Ya severek dinlediğiniz sıradan bir şarkı, bir gün 'Ölüm Şarkı'nız olursa?

Beş farklı ceset... Beş farklı yer... Beş farklı kadın...

Aynı katil tarafından öldürülmüş olmaları dışındaki tek ortak noktaları, sarışın olmalarıydı. Birbirleriyle olan bağlantılarındansa kimsenin haberi yoktu. Ta ki gazeteci Matt Owens, gözlerini bir anlığına kız kardeşinden ayırana kadar.

Yayınevi: Arkadya| D&R, İlknokta, OkuOku











Alice Ölüler Diyarında- Mainak Dhar

Bildiğimiz kadarıyla uygarlık on beş yıl önce sona ermişti, Deadland denilen verimsiz boş arazi miras olarak kalmıştı geriye ve hayatta kalan insanlar için yeni bir terör tehdidi vardı- ölü yiyenler ordu Biters…

On beş yaşındaki Alice tüm hayatını Deadlandda geçirmişti, onun eğitimi Biterslere karşı hayatta kalmak için silah ve bıçakları en iyi nasıl kullanacağı derslerinden oluşmaktadır. Bir gün Alice bir Biters toprakta bir deliğe girip ortadan kaybolduğunu görür ve Biterslerin efsanevi yer altı üslerini aramak için onu takip eder. Alice burada Deadlandda yaşayan tüm insanlığın ve kendi hayatını sonsuza dek değiştirecek aksiyon dolu bir maceranın içine sürüklendiğini fark eder

Yayınevi: Elf | D&R, OkuOku








Öldüren Aynanın İçinden- Mainak Dhar

Serinin bu ikinci kitabında kahramanımız Alice kurduğu yeni şehirde hiç görmediği eski uygarlıkta ki mevcut sistemi oluşturmaya çalışıyor.Yarı ısırıcı yarı insan olan alice kendi iç dünyasında bir takım çelişkiler yaşamaktadır.Isırıcılarla insanları birbirinden ayırıp her iki tarafa da farklı bir yaşam sunmuştur.Fakat Çin yenilgiyi kabul etmiyerek kendi ısırıcı ordusunu kurup insanlara saldırmaya başlayarak alicein ısırıcılarıyla insanların yeniden savaşması için uğraşmaktadır.Bakalım alice bu oyunu çözebilecek mi?

Yayınevi: Elf| D&R, Okuoku










Aynı Yıldızın Altında- John Green

Hayatın Anlamını Bulmanın, Âşık Olmanın ve Alınan Her Nefesin Farkına Varmanın Öyküsü

On altı yaşındaki kanser hastası Hazel Gracein birkaç yıl daha yaşamasını garanti eden tıp mucizesine rağmen hastalığı ölümcüldür ve konulan teşhisle birlikte yıldızlar, öyküsünün son bölümünü çoktan kaleme almıştır. 

Fakat Augustus Waters isimli yakışıklı bir sürpriz karakter, Kanserli Çocuklar İçin Destek Grubunda boy gösterince Hazelın hayatı bambaşka bir yöne sapar ve bu zeki çocuğun çekimine karşı koyamayan kızın öyküsü yeniden yazılır... 

Yayınevi: Pegasus| D&R, Okuoku Yorumuma buradan ulaşabilirsiniz.








Rüya Ateşi- Karen Marie Moning

Geçmişimi çalmış olabilirler. Ama geleceğimi elimden almalarına asla izin vermeyeceğim. 
İnsan ve Peri dünyaları arasındaki duvarlar yıkılmıştı. Doymak bilmez, ölümsüz Unseelieler buzdan hapishanelerinden kurtulduğunda, MacKayla Lane ölümcül bir tuzağa düşecekti. Peri Efendisi tarafından esir tutulan MacKaylanın, kim ya da ne olduğuna dair her şey, zihninden silinmişti. Oysa Mac, Sidhe-kahinlerini görebilen tek kişiydi ve iki dünyayı da kontrol edecek anahtarı elinde tutan gizemli kara büyü kitabının izini sürebilecek tek canlı da oydu...
Hafızasını geri kazanmak, yalnızca ilk adımdı. Mac, Dublinin mücadele dolu sokaklarında savaşıp eski, gizli bir tarikatın tehlikeli ağına düşecekti. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı peri dünyasında, dostu olduğunu iddia edenlerin karmaşık yalanlarıyla mücadele edecekti. Mac, her şeyini kaybettiğini düşünüyordu ama onu sarsacak bir gerçekle yüzleştiğinde, aslında oyunun daha yeni başladığını anlayacaktı.
Kendine bile güvenmezken kime güvenebilirsin ki?
Yayınevi: Artemis| D&R, Okuoku






İntikam Ateşi- Karen Marie Moning
Tehlikenin farkında mısınız?

ONLAR her yerdeler!

MacKayla Lane, kız kardeşi Alinanın intikamını almak için Dublinin tehlikeli sokaklarında canı pahasına mücadele ediyor.

Dokunan herkesin korkunç şeyler yaptığı bir kitabın peşinde, Kelt efsanelerine

konu olan yaratıklarla savaşıyor, değişiyor ve yetişkin bir kadına dönüşüyor.Etrafındaki kimseye güvenmiyor. Ne dizlerinin bağını çözen Fae Prensi Vlanee, ne henüz ne olduğunu çözemediği Barronsa, ne de kendisi gibi sidhe-kâhini kızları yöneten Rowenaya.
Sadece intikamı, yitirdikleri ve dünyanın kaderi için savaşıyor. Ve oldukça da sağlam dövüşüyor.


Yayınevi:Epsilon| D&R , OkuOku






Kan Ateşi- Karen Mari Moning

Dünyanın en çok okunan yazarlarından biri olan Karen Marie Moning, New York Times, USA Today ve Publishers Weeklynin en çok satanlar listelerinde yer alan Ateş Dizisinin ikinci romanı Kan Ateşi ile yeniden okurlarıyla buluşuyor...
Kan görmekten korkar mısınız?

Hiçbir şey göründüğü gibi değildir ve yeri geldiğinde insanlar gördüklerine de inanmamalıdır...

MacKayla, Jericho Barrons ile beraber yaşamaya başlamıştır. Hem fiziksel olarak, hem de ruhen o kadar çok değişmiştir ki kızının peşine düşen ve onu ararken perişan olan babası bile Maci tanıyamaz. 
Net olan tek şey, Macin artık kan görmek istememesidir...

Yayınevi: Epsilon| D&R, OkuOku




Yakut Kırmızı- Kerstin Gier

Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer -1
Tüm zamanların sınırlarını aşan bir yolculuğa hazır mısınız?
Uluslararası çok satan yazar Kerstin Gierden unutamayacağınız ve bağımlısı olacağınız bir seri…
Bazen sır küpü bir ailede yaşamak gerçekten de zordur. En azından 16 yaşındaki Gwendolyn bundan kesinlikle emindir. Ta ki günün birinde kendini son yüzyılın Londrasında bulana dek. O zaman bunun ailesinin en büyük sırlarından biri olduğunu anlar. Buna karşın anlamadığı; bu zaman yolculuğunda aşka yer olmadığıdır. Çünkü bu, durumu daha karmaşık hale getirmekten başka bir işe yaramaz!
Çoksatan yazar Kerstin Gier dünyanın en güzel duygusunu hiç kimsenin başaramadığı biçimde hayata geçiriyor!"
Ateşli, komik ve acıklı: Gideon & Gwen aşklarıyla tüm zamanların sınırlarını aşıyorlar!
Yayınevi: Pegasus| D&R, OkuOku




Safir Mavi- Kerstin Gier

Acemi bir âşığı geçmişe yollamak iyi bir fikir olmayabilir!

En azından on altı yaşındaki çömez zaman yolcusu Gwendolyn böyle düşünüyordur.
Bu macerada Gideon ve Gwen dünyayı kurtarmak ya da menuet dansını öğrenmek gibi pek çok sorunun üstesinden gelmek durumunda kalacaktır. (Üstelik ikisi de hiç kolay değildir!)
Bütün bunlar yetmezmiş gibi Gideon büsbütün tuhaf davranmaya başlayınca, Gwendolyn artık hormonlarını kontrol altına alma zamanının geldiğini anlayacaktır!
Çünkü işin içinde aşk varken zaman yolculuğu yapmak pek mümkün görünmemektedir...
Yayınevi: Pegasus| D&R, OkuOku







Son olarak kitapların toplu görüntüsü böyle;




Siz son zamanlarda ne aldınız? Yorum olarak bırakırsanız sevinirim. :)


21 Temmuz 2013 Pazar

Aynı Yıldızın Altında-John Green| Kitap Yorumu




John Green'in çıktığı günden beri sürekli konuşulan bu kitabını sonunda ben de okudum. Niye bu kadar bekledim diye sorup duruyorum kendime. Kitap beni bitirdi resmen. Etkisinden uzun süre çıkamayacağım bu romanı, okuyan herkes gibi şiddetle öneriyorum. Hala okumayan kaldıysa hemen kitabı edinip bir köşeye çekilsinler. Konusuna geçmeden önce son bir uyarım daha olucak, kitabın sonunu yalnızken okuyun. Benim yaptığım hataya düşmeyin.

Hazel tiroid kanseri ve tıbbi bir mucize eseri hala yaşıyor. Augustus Waters ile bir destek grubunda tanışıyorlar böylece acı tatlı bir yolculuğa çıkıyoruz. Kitabın her sayfası o kadar güzeldi ki John Green'e hayran kaldım. Zekice oluşturulmuş diyaloglar, kanserli çocukları anlatan bir romana göre insanı fazlasıyla gülümsetirken aynı zamanda hüzünlendiriyor. Hayat bu kadar acımasız olmamalı. Hazel ve Gus'un, kendi sonsuzlukları içinde yaşadıkları her şey insanı düşünmeye itiyor.
Biz mi evreni fark etmeliyiz? Evren mi bizi fark etmeli?

Sizi Hazel ve Gus'un sonsuzluğunu okumaya davet ediyorum. Bu güzel romanı kaçırmamalısınız. Kitapta alıntı yapacak zilyon tane yer vardı ama ben sadece ''Peki?'' ''Peki.'' demek istiyorum.

Pegasus Yayınevi orijinal kapak kullanmış, kitabın kalitesi ve çevirisi mükemmel. Ayrıca yakın zamanda filmi de çıkıcak bu güzel romanın.

Son olarak ''Acı hissedilmeyi talep eder.''


Cracked- Dizi Yorumu




Başrollerini David Sutcliffe ve Stefanie von Pfetten'in üstlendiği Cracked dizisi, travma sonrası psikolojik bozukluk yaşayan dedektifin psikolojik suçlularla ilgilenen yeni bir birime atanmasıyla başlıyor. Henüz 2 sezonu olan bu dizi yaz için ideal bir seçim. Çabuk izlenen ve sıkmayan bu diziyi, kafanızı fazla yormadan izleyebiliyorsunuz. David Sutcliffe için başlamıştım ben bu diziye, iyi ki başlamışım diyorum şimdi.

İlk bölümlerde yetersiz olduğunu düşündüğüm bu dizi ilerleyen bölümler de beni bir hayli şaşırttı. Tabii ki favori karakterim Aidan. Kısa bir süre içinde 2 sezonu da bitirdim ve yeni bölümleri merakla bekliyorum. Bundan sonra severek takip edeceğim bu diziyi herkese tavsiye ederim.

Imdb sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Diziyi izledikten sonra puan vermeyi unutmayın çünkü böyle güzel bir dizi 6.6 puandan fazlasını hakediyor.

19 Temmuz 2013 Cuma

Bıçak Sırtı- Tess Gerritsen/ Kitap Yorumu




Her Tess Gerritsen kitabında olduğu gibi, ilk on sayfadan sonra kendinizi olaylara kaptırmış bir şekilde buluyorsunuz. 

Okuduğum bir çok Tess kitabının aksine bu sefer çok gerilmedim. Merak unsuru ön plandaydı işin içinde insanı baymayan romantizm de bulunuyordu ama gerilim kesinlikle yoktu. Olaylar, işine aşırı derecede özen gösteren başarılı bir doktorun -anestezi uzmanı olarak kalmış aklımda ama arka kapağında doktor yazıyor- son girdiği ameliyatta hastasını kaybetmesiyle başlıyor. Hata yapmadığını savunan bir doktorun kendini kanıtlama macerasına tanık oluyoruz.

Olaylar öyle ustalıkla harmanlanmış ki kitabın tek bir sayfasında bile hayal kırıklığına uğramadım. Gözlerimi kitaptan ayıramadan merakla sayfaları çevirdim ve şaşırtıcı bir sonla karşılaştım. Kitap beni tatmin etti mi? Kesinlikle. Tess Gerritsen okumak isteyip de gerilim okuyamayanlara önerebileceğim kitap budur. 

Eğer bu kitabı satın almak isterseniz; D&ROkuOkuİlknokta 

Puanlama:


14 Temmuz 2013 Pazar

Okuma Şenliği | Yaz 2013 Okuma Listem




Hem Pinuccia'ya kolaylık sağlamak hem de kaç puan yaptığımı kontrol etmek için böyle bir konu açmaya karar verdim. Bir kaç eksiğim var onlara da karar verince güncelleyeceğim yazıyı.

5 Puan: Yukarıdaki kuralları boşverip canının istediği herhangi bir kitabı okuyanlara.

Cam Ev-Rachel Caine (324 sayfa) |Okundu|

5 Puan: Genel Kural en az 200 sayfalık kitap okumak olsa da 150 sayfadan kısa bir kitap okuyanlara.

Muhteşem Gatsby- F.Scott Fitzgerald (172 sayfa)

10 Puan: Okuduğu kitabın adında bir renk olanlara.

Yakut Kırmızı-Kerstin Gier (352 sayfa) |Okundu|

10 Puan: Bir serinin ilk kitabı dışındaki bir kitabı okuyanlara.

Kan Ateşi- Karen Marie Moning / Ateş Dizisi 2 (288 sayfa) |Okundu|

15 Puan: Kendisi dışında herkesin o kitabı okuduğunu düşünüp sonunda kendisi de o kitabı okuyanlara.

Aynı Yıldızın Altında-John Green (320 sayfa) |Okundu|

15 Puan: Yasaklanmış bir kitap  okuyanlara.

Gazap Üzümleri- John Steinbeck (480 sayfa)

20 Puan: Esas mesleği yazarlık olmayan bir kişinin yazdığı kitabı okuyanlara.

Bıçak Sırtı- Tess Gerritsen (360 sayfa) |Okundu|

20 Puan: Türü kurgu olmayan bir kitap okuyanlara.

-

20 Puan: Hiç görmediği bir ülkede olayların geçtiği kitap okuyanlara.

Ölüm Şarkısı- P.J. Parrish (432 sayfa) | |Okundu|

25 Puan: 400 sayfadan uzun bir kitap okuyanlara.

Mavi Büyü-Richelle Mead (432 sayfa) |Okundu|

25 Puan: Romanın yazarı veya karakterlerinden birinin adı veya soyadı kendisininkiyle aynı olan bir kitap okuyanlara.

-

30 Puan: Kendi doğum yılında doğan veya ölen bir yazar tarafından yazılmış bir kitap okuyanlara.

Ekmek Arası- Charles Bukowski (221 sayfa)

Cam Ev-Rachel Caine | Kitap Yorumu




Daha önce de önce okuduğum Cam Ev kitabından bu sefer çok fazla tat alamadım. Çok daha güzel kitaplar okuduğum için olsa gerek çok eğlenceli gelmedi bana. Ama bu seriyi okumaya devam edeceğim çünkü elimde 3 kitabı daha var.

Kitabın konusuna gelirsek Claire yaşıtlarına göre daha zeki hatta o kadar zeki ki 16 yaşında üniversiteye başlıyor, bir çok iyi üniversiteden kabul mektupları alıyor ama ailesi onu çok uzağa yollamak istemediği için Teksas, Morganville kasabasındaki üniversiteye gidiyor. Yaşadığı olaylar nedeniyle Shane, Eve ve Michael'la tanışıyor ve işte o zaman olanlar oluyor.

Karakterleri genel olarak sevdim hatta en sevdiğim karakter Eve oldu Yazar ilginç bir dünya yaratmış, vampir konulu kitaplara göre daha farklı bir kurgusu var bana göre kitabı okutan etkenlerden biri de bu.

Bildiğim kadarıyla Artemis yayınlarından 10 kitabı çıkmış bu serinin, yaz için kolay okunucak çerezlik bir kitap. Kafasını dağıtmak isteyenlere önerimdir.

Google görsellerde gezerek şu kapakla karşılaştım ve bilincimi kaybettim! Bu kapağa sahip olan var mı aranızda? Korkunç.



12 Temmuz 2013 Cuma

Blood Sisters İnceleme

Bildiğiniz üzere Vampir Akademisi serisinin filmi için çekimler başladı. Büyük bir VA fanı olarak, geç olsun da güç olmasın diyerek bu incelemeyi yapıyorum. Bu yazı gereksiz uzun olabilir uyarıyım ben sizi şimdiden.



Vampir Akademesi serisinin konusundan bahsetmek istersek, üç başlık altında toparlayabiliriz; aşk, fedakarlık ve dostluk. Kitap bu üç ana konu üzerinde yoğunlaşıyor ve Rose Hathaway adında ki kick-ass karakterimizin ağzından anlatılıyor kitaplar. Spoiler vermeden nasıl anlatırım konusunu inanın bilmiyorum sadece bu seri hakkında söyleyebileceğim tek bir şey var seveni kadar sevmeyini de fazla. Goodreads puanı ortalama 4,45-tam emin değilim-  olan bu seriyi ben herkese öneriyorum. Okuyun, okutun.

Kitapları sırasıyla; Vampir Akademisi, Buz Öpücük, Gölge Öpücük, Kan Sözü, Ruh Bağı ve Son Fedakarlık. Ülkemizde Artemis Yayınları aracılığıyla çıkan bu serinin bir de yan serisi mevcut. Yan serisi ise Kanbağı, Altın Zambak ve Mavi Büyü-henüz çıkmadı-

Vampir Akademisi kitabının konusunu öğrenmek veya satın almak isterseniz; Goodreads, D&R


fan yapımı bir çalışmadır.

Filminden bahsetmek istersek, öncelikle oyuncu seçimi hakkında söylemek istediğim şeyler var. Hiç bir karakter kafamdakine uygun değildi. Beğenmedim mi? Hayır, beğendim ama hayalimdeki oyuncular değildi.

Rose'u daha kadınsı ve biraz daha sert görünüşlü beklerdim, kızımız hanım hanımcık duruyor şimdilik. Umarım filmi izledikten sonra bu fikrim değişir. Dimitri ise Rus olmasıyla gönlümü kazanmış durumda. Lissa da olmuş sanki.

Film 14 Şubat 2014 tarihinde vizyona giricek. Bize beklemek ve set fotoğraflarına bakıp iç çekmek düşüyor.

Bütün Oyunculara şöyle bir göz atarsak;

Zoey Deutch- Rose Hathaway

Danila Kozlovsky- Dimitri Belikov

Lucy Fray- Lissa Dragomir

Dominic Sherwood- Christian Ozera

Ashley Charles- Jesse Zeklos

Claire Foy- Sonya Karp

Cameron Monaghan- Mason Ashford (Ben kızıl diye hatırlıyordum Masonu?!)

Gabriel Byrne-  Victor Dashkov

Sami Gayle- Mia Rinaldi (bu kız sarışın değil miydi?)

Joely Richardson- Kraliçe Tatiana

Olga Kurylenko - Kirova

Sarah Hyland- Natalie Dashkov

Şimdi gelelim görsellere. 

Rose Hathaway;





















Dimitri Belikov



















Lissa Dragomir





Evet siz film, oyuncular ve kitaplar hakkında ne düşünüyorsunuz? 

11 Temmuz 2013 Perşembe

2013 Yazı Okuma Etkinliği

Çok eğlenceli bir etkinliğin haberini vermek için geldim buraya. 
Sevgili Pinuccia evsahipliği yapıyor bu etkinliğe. Kısaca bu etkinliğe değinmek gerekirse, 9 Temmuz ile 9 Ekim arasında okuduğumuz kitapları belirtilen kategorilere göre puanlayacağız ve her ayın 9'unda  Pinuccia bir yayın yaparak sıralamaları duyurucak.

Ayrıntılı bilgi için sizi evsahibinin bloguna alalım.


1 Temmuz 2013 Pazartesi

Bu Ay Neler Okudum?- Haziran

Haziran ayı benim için pek verimli geçmedi açıkçası, yaşanan olaylar nedeniyle rahat rahat kitap okuyamadım. Ama bir çok yeni seriye başladım ve hepsini de çok sevdim. Temmuz ayında daha çok kitap okumak istiyorum, umarım yapabilirim. Yakında bu ay neler okuyacağımla ilgili bir yazı gelicek. Takipte kalın.

1. Percy Jackson ve Olimposlular/ Şimşek Hırsızı- Rick Rioardan

Bu seriye niye bu kadar geç başladım bilmiyorum ama kesinlikle bütün Rick Rioardan kitaplarını okumak istiyorum. Blogumda incelemesi yok fakat isterseniz yorum bırakmanız yeterlidir. Puan: 5/5

2.Elit- Kieara Cass

Yorumu burada.

3.Neredesin Bernadette?- Maria Semple

Okuyup, yorumlayamadığım bir kitap. Çok etkileyiciydi. Maria Semple, okunması gereken yazarlardan. Blogumda incelemesi mevcut değil, eğer incelememi isterseniz yorum bırakmanız yeterli. Puan: 4/5

4.Ozan Beedle'ın Hikayeler- J.K. Rowling

Okurken çok eğlendiğim ve niye bu kadar geç okuduğumu anlayamadığım kitap. Favori hikayem tabii ki Üç Kardeşin Hikayesi. Puan: 5/5

5.Kanbağı- Richelle Mead

Yorumu burada.


6.Çirkinler- Scott Wsterfeld

Yorumu burada.

7.Başka Bir Dünya:Üçlü İttifak- Maxime Chattam

Yorumu burada.

8.İntikam Ateşi- Karie Marie Moning

Yorumu burada.

Bunlar da ilginizi çekebilir;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...